Friday, June 10, 2011 - 0 comments

aPa YanG aKu MaKaN seMasA di OpIs day 5:

salam semua.....akhirnya tiba gak ari jumaat......maka ari ni merupakan ari terakhir aku update blog psl tajuk "apa yg aku mkn semasa di opis" ni......so lps ni aku update cite lain lak eh.....sure u all pun bosan gak kan dok baca benda yg sama je tiap2 ari.......hmmmm lps ni kena fikir nk update psl apa lak......yg pasti blog aku ni mungkin akan berehat selama seminggu......sbb apa nk berehat??????



aku kan nk gi holiday next week.....aku gi bercuti selama 4 hari start esok sampai ari selasa.....tp aku ambik cuti sampai ari rabu.......so kalo tk cukup 4 ari tu akan ditopup satu ari lg.....so aku akan masuk keje ari khamis......biasa la masuk keje lps bercuti pjg ni mmg agak malas la nk wat apa2......biasa la mesti masih dlm holiday mode lg........nk update blog lps masuk keje mesti malas gak.....nk update blog masa bercuti mmg tk kan la......sbb hubby dh sound awal2 cuti kali jgn gatal2 nk beronline semua......kalo nk online pun sekejap2 boleh la.....nk dok ngadap pc tu minta maaf la......so biar la blog ni bercuti gak......then insyallah akan aku update cite2 aku semasa gi bercuti ni bila mood berblogging dh kembali lps balik dr bercuti nnt......




ok2 itu cite holiday......now aku nk update apa yg aku mkn ari ni......aku still out of diet eh......still ambik mknn diluar dr skala diet.......kalo ko tk caya meh terjah cite2 aku kt bawah ni.......






yg ni tk nyah aku explain eh........sure korang pun dh faham time bila aku ambik 2 benda ni........kalo ada yg tk tau sila belik2 cite2 ari2 sblm ni eh.....
~mcm ari2 sblm ni proses penghadaman aku masih tidak berlaku lg......actually pg td masa on the way nk gi opis dh terasa mcm dh sakit2 perut dh......ingat sampai je opis leh terus masuk toilet.......sekali main pintu opis ada org kunci and tkde sapa yg ada kunci main pintu tu termasuk la aku......yg ada pun sorang tp dia gi bank la.......so jenuh la we all lepak kt bwh opis selama 1/2 jam......masuk2 opis aku yg dr sakit perut terus hilang sakit perut tu.......so proses penghadaman pun terbantut la sampai skrg........






dh ar ari ni tk leh topup ngan vitagen sbb stok vitagen dh abis kt umah.......mcm malas nk gi beli sbb malas nk simpan stok kt umah sbb we all akan tkde kt umah selama 4 ari......
hmmm tgk la mcm mn kalo mlm ni tk dpt lg nk melakukan proses penghadaman maybe suruh hubby gi beli vitagen kt 7e mlm ni.....
~kalo mlm ni tk melakukan proses penghadaman mmg aku akan rasa tk selesa la sbb confirm time bercuti nnt kt hotel lg susah proses penghadaman aku sbb aku ni kalo gi tempat baru je mmg akan mengalami masalah yg teruk la bab penghadaman ni......even balik kmpg sekali pun berhari2 tk melakukan proses penghadaman.......knp eh??????berubah tempat je mesti problem.....huhuhu.....




maybe kena perbanykkan lg kot minum air suam ni......aku dh ckp ngan hubby dh suruh bawa bekal air suam byk2 nk gi holiday ni......dh abis kena topup ngan air mineral lak......





ari ni aku bawa bekal bihun putih......otak dh blank dh tk tau nk masak lauk apa tu yg goreng bihun je.......tu ada 2 bekas.......1 bekas hubby nye 1 bekas lg aku nye......hubby nye confirm bekas yg besar.......aku bekas yg kecik tu.......nmpk je kecik tp byk gak aku bawa tu......yg bekas kecik sekali tu sambal kicap dia......mak aku ajar bihun putih ni mmg kena mkn ngan sambal kicap......ni resipi dr my mom la.......tp still tk leh lawan my mom yg wat la......aku ni still tk pass2 lg wat bihun putih ni......tp akak2 kt opis ni semua ckp sedap......berselera sungguh masing2 mkn......tk tau apa yg sedap nye.......maybe aku dh terbiasa mkn yg my mom yg sedap sbb tu still rasa ada kekurangan yg aku wat........




aku wat 1/2 bungkus......dh isi dlm bekas ada lebih lg.......aku bantai la mkn kt umah.....yg dlm pinggan ni aku mkn time kt umah la time baru lps masak......panas2 lg.......







ok ni pun aku tk nyah ulas pjg2 eh......nk tau lebih lanjut baca entry sblm ni.........







ari ni aku tk mkn pun biskut ni sbb kenyang sgt mkn bihun td......mau tk kenyang kan kt umah bantai mkn kt opis pun bantai mkn lg........lgpun we all breakfast td dh lewat disebabkan opis berkunci td......so mmg kenyang sgt2......dh tu kol 12.15 aku dh kuar opis balik umah......so mmg tkde masa la nk lapar2 ni sblm lunch......





ari ni lunch aku balik umah sbb ari jumaat kan break 2 jam.......kebetulan lak opismate2 aku yg lain pun ada hal masing2 tk dpt lunch sama2 so aku ambik keputusan balik umah la......balik umah td aku tk terus mkn sbb still rasa kenyang lg......aku dok kemas2 umah and lipat kain pastu tido......bangun2 tido baru terasa lapar......dh ar aku tk masak apa2 utk dinner nnt (selalu aku akan masak dinner sblm aku gi keje,so balik ptg terus panaskan and leh mkn before 7 p.m)......ada nasi je.....tgk nasi panas2 tu terliur aku nk wat telur mata kerbau mkn ngan kicap.....so sudah nye bukan sepinggan aku mkn nasi td......aku bantai sampai 2 pinggan......tp telur sebiji je la.....telur mata kerbau mkn ngan kicap+nasi panas2 mmg mknn aku la masa bujang2 dulu.....dh lama tk dpt ni sekali dpt mkn mmg nikmat la......
~tp skrg still rasa lapar lg ni.....adui ai knp lapar lg ni......mybe sbb ari hujan kan.....dok opis pun sejuk je.....huhuhu.....






ptg ni haruslah mkn buah epal hijau yg dibawa bekal ni sbb perut dh berbunyi2 ni.......



utk dinner lak serius aku tk tau nk masak apa utk hubby balik keje nnt.....aku dh sms hubby bgtau aku tk masak apa2 utk dinner ari ni sbb blank tkde idea dh nk masak......so biar lah hubby yg fikirkan nk masak apa dinner ari ni dgn erti kata lain biar hubby lak yg masak dinner ari ni......hahahaha pandai tk aku beralasan.......hehehe.....
~tp hubby tk syak aku beralasan cuma hubby kata aku blank maybe kepala otak aku dh dok fikir psl holiday esok......hehehe.....





korang doakan eh semoga percutian kami ni berjalan lancar......doakan semoga kami selamat pergi and selamat balik.......hehehehe bajet mcm nk gi jauh sgt je padahal dlm malaysia je......hehehe tk kesah la asalkan dpt bercuti.....belum rezeki kami utk ke luar negara lg......dlm malaysia pun best gak utk bercuti kan.....asalkan kita pandai manfaatkan percutian kita......betul tak.....hehehe....






ok la sblm aku undur diri utk ari ni,meh aku nk tnjk beg bekal aku ke opis......tadaaaaaaaaaaaaa.....







ni lah beg bekal aku utk ke opis......dlm beg ni la aku sumbat segala mcm mknn yg aku bawa bekal.......hehehehe comel tk.......



ok semua semoga kita jumpa next entry lps aku blk bercuti nnt eh.......insyallah......sekian......wasalam.......



p/s:tk sabar nk pack barang2 mlm ni......
p/s:1 hari lg for our vacation+2nd honeymoon........













Thursday, June 9, 2011 - 0 comments

aPa YanG aKu MaKaN seMasA di OpIs day 4:

salam semua.....dh masuk ari k4 dh aku update blog secara cergas......tiap2 ari update lak tu mmg kagum la ngan diri sendiri......bagus gak eh wat entry report tiap2 ari ni......at least blog aku tkde la kosong tanpa update.........aku agak mengantok ni so utk ari ni nye entry aku update ala kadar je la eh.........jom layan apa cite ari ni.........






pg td sebelum kuar umah alas perut ngan susu omega plus dan yogurt........tp mcm smlm proses penghadaman tk berjaya dilakukan lg sampai skrg...........





so harus topup la ngan vitagen dgn harapan selewat-lewatnya mlm ni la proses penghadaman dpt dilakukan seprtimana yg berlaku smlm......balik2 keje bantai 2 botol vitagen terus mlm tu dlm kol 9 berlakulah proses penghadaman dgn jayanya........





kol 10 pg time for breakfast ngan opismate aku......ari ni aku masak sambal udang.....resipi dr akak opis aku.....actually ni 1st time aku masak sambal udang letak santan......perhhhhh sedap gila.......mmg sedap......aku sendiri yg masak aku sendiri yg puji masakkan aku.......tp mmg akak2 opis aku ni semua ckp sedap la........siap masing2 tny resipi lg......dorang kta lg sedap kalo mkn ngan nasi lemak......



aku siap bawa nasi byk ari ni sbb aku tau sure aku tk cukup nye disebabkan kesedapan sambal udang ni..........



meh aku up lg gmbr sambal udang ni......biar u all terliur........hehehe
~so lps ni leh try masak nasi lemak mkn ngan sambal udang ni la..........
~selain tu leh gak praktik kan resipi ni utk masak ayam masak merah......







tepat kol 11pg td aku dh berjaya telan sebiji folic acid dan satu sudu besar jus bidadari......
~mmg akan amalkan 2 benda ni selagi aku tk pregnant selain usaha2 yg lain.........







oleh kerana dh bantai mkn nasi+sambal udang sepinggan pg td so haruslah perut tidak mengeluarkan apa2 bunyi kol 12 tgh td.......tp kalo berbunyi sekali pun aku mmg nekad ari ni tk nk ambik biskut ni sblm lunch sbb nk simpan perut utk mkn besar time lunch nnt........





lunch td akak hr opis aku berbesar hati belanja we all mkn kenny roger......kebetulan bln ni dia dpt duit kutu so kiranya turn dia la belanja bulan ni.........aku mcm biasa kalo kenny roger je sure akan sambar quater meal set.......ayam quater+3 side dishes.....kali ni aku try ambik ayam bbq.....1st time try ni......selalu try yg blackpaper je.......ok la not bad gak bbq ni......so next time kalo gi mkn kenny roger ngan hubby aku akan sambar bbq lg la......for 3 side dishes dia lak mcm biasa aku ambik macroni&cheese,garden pasta salad and coslow.......and air aku just ambik warm water je.......sbb aku kalo ke kenny roger mmg air tk kan abis.....so tk nyah la membazir better order je warm water..........
~ambik ko licin pinggan aku td.......so bajet mmg kenyang la kan sampai ke mlm.......
~tp harapan tinggal harapan bila mana tekak yg asyik terliur tgk mknn ni telah menyebabkan tgn ni gatal dok ikut akak kt opis aku beli sushi......sudahnye 5 ketul sushi aku sambar......konon beli lebih nk bawa balik umah.......tp kita tgk samada betul ke nk simpan bawa balik umah atau 5 ketul tu abis aku baham kt opis ptg ni.........
~tkpe la kan halalkan je la sbb aku pun mmg dh isytihar kuar dr mood diet sampai abis vacation aku nnt......so nnt lps balik dr cuti kita diet kaw kaw ye.......






so utk ptg ni nmpk gayanye mcm tk leh nk masuk dh buah-buahan di atas ni.......so ari ni kira skip la mkn buah eh........
~kalo tk mkn buah mcm mn nk neutral kan balik segala lemak2 dan kolestrol yg aku dh mkn td.....





maka haruslah memperbanyakkan minum air suam ni.......




utk dinner ari ni aku mmg tk kan ambik mknn berat la.......cukup la lunch ngan kenny roger dan minum ptg ngan sushi.......rasanya boleh bertahan kot mlm ni tk lapar.......smlm pun aku dpt bertahan mlm tk mkn apa2......cuma ptg sampai2 je kt umah aku hirup sup ikan dan ratah ikan sikit.......so harap2 mlm ni pun dpt la bertahan.....






tp aku nk share gak apa yg aku masak utk hubby nye dinner ari ni........tadaaaaaaaaaa







ikan rebus cicah sambal air asam.........resipi yg aku jumpa dr internet smlm......saje try memandangkan ada ikan sardin dlm peti tu......aku mana reti nk masak ikan sardin ni.......aku reti masak ikan sardin yg dlm tin je......tp aku selalu tgk hubby rebus je ikan tu.......so kebetulan jumpa resipi ikan rebus ni and bahan2 pun cukup so aku pun try la resipi ni........nmpk mcm menarik kan tp rasanya aku tk tau la.......main buat je td tp rasanya idak.......so kena tgu komen dr hubby la......kalo dia suka and dia kata sedap lps ni leh la wat lg.......kalo tk jenuh la kena google lg cari resipi lain.......
~kdg2 dh selalu sgt memasak sampai satu tahap buntu otak ni nk masak apa kan........huhuhu











ok nk gi mkn sushi.....jumpa lg esok.....sekian......wasalam......



p/s:kalo la kuat mkn aku ni disebabkan hormon nk period.....minta cepat la cik P tu mai......aku nk back to normal balik nafsu mkn ku ini....
p/s:2 hari lg for our vacation+2nd honeymoon........













Wednesday, June 8, 2011 - 0 comments

aPa YanG aKu MaKaN seMasA di OpIs day 3:

salam semua.....ari ni dh masuk ari k3 dh aku update blog cite psl apa yg aku mkn semasa di opis......hope jgn la ada yg bosan membaca......tp kalo ada yg bosan pun aku tk paksa pun utk anda2 yg bosan itu membaca......blog aku sekadar utk aku bercerita utk dijadikan kenangan masa-masa akan dtg......so kalo ada yg sudi membaca terima kasih aku ucapkan......nnt aku cuba rajin2 kan diri ni mengupdate blog ni selalu eh.......so jom tgk apa yg aku mkn dr pg td sampai ptg ni sblm balik keje ni.........






ok mcm biasa amalan setiap pg sblm gi opis,minum susu omega plus+yogurt......tp ari ni sampai ptg ni aku masih belum berjaya melakukan proses penghadaman................rasanya balik ni kena topup ngan vitagen ni...........





aku suka minum vitagen yg less sugar mcm ni......
ni gmbr ihsan dr mr.google........






kol 10 pg td aku breakfast ngan nasi goreng cendawan ni.......resipi yg 1st time aku try pg td.....rasanya not bad la......sedap gak sekali sekala wat nasi goreng cendawan ni......aku guna cendawan shitake.......nasi aku tu gelap sbb letak kicap+dicapture menggunakan kamera hp yg tk berkualiti tu yg gmbr jadi malap je.........aku bawa byk gak nasi goreng tu.......mmg dh lari dr kuantiti yg sepatutnya diambik utk org yg berdiet la nasi aku td tu......dh ar byk nasi digoreng lak tu.......huhuhu.........
~actually aku skrg ni ngah mencari resipi2 baru utk nasi goreng......aku ni kalo malas sgt nk masak aku suka wat nasi goreng.......tp nasi goreng yg biasa aku wat nasi goreng kampung je la...... nasi goreng yg digoreng ngan cili kering+ikan bilis+sayur kangkung or kacang pjg+telur.......tk pun nk hebat sikit wat nasi goreng hati dan pedal ayam.......so start weekend ari tu aku try la mempelbagaikan lg nasi goreng aku.......tkde la hubby aku jemu nnt......mcm weekend ari tu aku try wat nasi goreng sardin.......then ari ni try wat nasi goreng cendawan......lps ni ingat nk try wat nasi goreng daging+paru.........







kol 11 lak time utk aku telan folic acid dan jus bidadari ni.....







ari ni kol 12.30 perut aku dh start berbunyi2.......tgk2 bekalan biskut jacob ni ada......so apa lg sementara nk tgu kuar lunch aku bedal la dulu biskut jacob ni.......





lunch td aku kuar b2 je ngan akak projek manager aku......akak2 opis aku yg lain tk dpt join lunch ari ni......ada yg ambik 1/2 day and ada yg lunch ngan husband.......so tk tau nk gi mana lunch td sbb ber2 je so aku ajak lunch kt ani sup utara je sbb aku rasa mcm nk mkn bubur nasi dia......so lunch td aku order la bubur nasi ayam dia.......mula2 ingat nk minum air suam je tp tgk ada org order sirap bandung cincau dia, sampai terliur aku.......last2 punah segala diet, aku order la sirap bandung cincau dia........
~aku rasa mcm tk sempat je aku nk diet sblm gi bercuti.......aku rasa lps balik bercuti la aku start diet balik......nnt gi bercuti confirm tk leh control mkn......so aku istiharkan diri aku skrg ni bukan dlm mood diet ye kwn2.......so nnt lunch kalo teringin nk mkn apa2 leh bedal je la........hehehehe......





ptg ni lak ngah dok update blog cite psl mknn tiba2 perut rasa lapar......so sementara nk tgu abis opis hour aku telan epal hijau yg aku bawa bekalan ke opis ari ni je la......ke bedal mkn2 yg ada kt pantri.......huhuhu kt pantri ada biskut+old town white coffee 3 in 1.......ptg2 mcm ni kalo bancuh coffee 3 in 1 plus cicah ngan biskut pun sedap gak kan.........hehehehe aku kan bukan dlm mood diet.......tk salah kan nk membedal..........



utk dinner ari ni aku dh siap2 masak sup kepala ikan merah pg td.......so aku balik2 keje nnt panas2 kan nasi dan sup......dinner kami nnt nasi putih+sup ikan merah.......tp hubby je la mkn nasi.......aku nk hirup sup je la......sbb tekak ni tk terasa nk mkn nasi pun.......cuma gatal tekak rasa nk mkn benda lain selain nasi........mula la tu kan tekak ni ngada2 nk telan benda yg bukan2......
~tp mlm smlm aku berjaya tk mkn apa2.......aku mkn buah je.......tp tu ar hubby ni kol 10 mlm mcm tu dia sebut psl mknn......boleh dia kata rasa mcm nk mkn keaw teaw kungfu la......huhuhu aku kuat kan je iman ni supaya tk terpengaruh.....sekali hubby tgk aku tk beri respon dia pun senyap la.........pastu time aku ngah siang ayam utk prepare masak nasi goreng pg ni tiba2 aku tercakap ngan hubby......abg ayam ni sedap kalo abg masak maggi......sekali ambik ko hubby betul2 wat maggi......aku cuba menahan nafsu lg ni wlp bau maggi tu menusuk kalbu......tp akhirnya aku tewas gak......aku jamah maggi hubby dlm 3 sudu......ok la tu kan.....tk ar byk sgt kan 3 sudu tu......so mlm ni aku taubat tk mau sebut apa2 psl mknn......







ari ni aku berjaya abiskan 3/4 air suam..........blum melakukan proses penghadaman ni lg la aku byk aku minum air suam........harap2 ptg ni or mlm ni dpt la melakukan proses penghadaman ni.........




ok la lg 15 minit nk balik ni......perut dh berbunyi2 ni.....nk alaskan perut ngan epal hijau dulu sblm balik.......ok see u all esok......insyallah......sekian......wasalam.......




p/s:akak opis aku baru je bg coklat......tiba2 tekak ni mcm nk mkn coklat.....balik ni rasa mcm nk singgah 7e beli coklat je......bukan dlm mood diet so coklat halal la utk dimkn kan......
p/s:3 hari lg for our vacation+2nd honeymoon........













Tuesday, June 7, 2011 - 0 comments

aPa YanG aKu MaKaN seMasA di OpIs day 2:

salam semua.....ok meh nk update secara pantas apa yg aku makan ari ni di opis.....smlm dh pnjg lebar wat introduction, so ari ni kita wat summary je la eh......apa yg aku leh rumuskan bahawasanya diet aku smlm dan ari ni fail lg......mcm mn leh fail???????
jom layan gmbr serta cite kt bawah ni......






ok mcm biasa tiap2 pg sblm gi opis,aku akan ambik 2 benda ni.......susu omega plus+yogurt......sampai2 opis terus proses penghadaman dpt dilakukan dengan jayanya......ye aku sgt suka.......






selepas dh melakukan proses penghadaman,haruslah perut berbunyi2 kan.....so pg td dlm kol 1opg, breakfast aku ari ni mcm biasa lauk yg aku masak utk dibawa bekal oleh hubby utk ke opis.....ari ni bekalan kami nasi putih+asam pedas ayam......actually asam pedas ayam ni aku dh siap2 masak dr smlm ptg.....aku suka masak asam pedas awal2 pastu dok panaskan byk kali.....asam pedas ni lg lama kita masak and lg byk kali kita panaskan rasa dia mmg sedap.....nasi putih tu aku bawa sikit je cuma ayam je aku abiskan 3 ketul tu.....opismate aku dok ratah kuah asam pedas ni je.......asam pedas ayam aku ni mmg terangkat wei.....tk cukup nasi aku td tu.....tp kena tahan nafsu la.....kata nk diet (wlp smlm dh fail 100% diet.....nnt kat bawah ni aku cite)........tp still fail lg sbbnya akak opis aku dia bawa pai lak......ada rasa lemon lak tu.....aku ni mmg suka sgt masam2 ni......apa lg dok mengadap je la pai tu......breakfast je dh mengah2 dh perut ni.....sebaik tk ngantok time wat keje.....







mcm biasa kol 11 time utk mkn folic acid dan jus bidadari ni.....ari ni agak terlewat sikit nk dekat kol 12 baru perasan blum mkn folic acid ngan jus bidadari ni sbb leka dok wat keje......nk gi holiday kena la pastikan keje siap......so holiday nnt tkde la kepala dok fikir psl keje.....







sbb dh kenyang sgt masa breakfast td so masa sblm lunch td perut ni dok diam2 je.....tk berbunyi lgsg.....so tkde la aku mkn biskut kt atas ni......mmg tk rasa lapar lgsg sampai tk sedar dh kol 1......





tp kenyang2 pun time lunch td abis sampai 15rgt gak.....lunch td we all mkn kt station kopitiam kt carefour.....sampai2 kopitiam td tiba2 aku terliur tgk ice blanded dia....makanye terorder la aku ice blanded tiramisu dia......pastu tk sedar diri lak tu,diri dh dok kenyang boleh lak aku tambah order.....aku order cantonese keaw teaw......ambik ko sampai nk termuntah2 aku mkn lunch td.......sudah nye cantonese keaw teaw tu tk abis pun......tp ice blanded tu abis aku sedut.......aku ni jarang tau nk order ice blanded ni tp tak tau knp td tgk gmbr ice blanded sampai terliur2 aku.....mmg agak mengejutkan la aku order ice blanded.....sedut sampai abis lak tu.....mengah sgt2 perut ni.....






ptg ni pun aku tk mkn pun buah ni sbb aku baru je menghabiskan pai akak opis aku.....so balik umah nnt la aku mkn buah.....ari ni aku mmg nekad tk mau mkn apa2 utk dinner nnt.....just nk mkn buah je......tk mau la jd mcm smlm......knp ngan smlm?????



cite nye gini......smlm sambil dok tgk nora elena aku dok cite la ngan hubby lunch td aku mkn asam laksa kt foodcourt jusco.....aku cite la asam laksa dia sedap setanding asam laksa pak hailam kopitiam....terus hubby ckp jom lps solat maghrib kita gi jusco, abg nk mkn asam laksa.......aku ingat hubby main2.....ye la sbb masa tgk nora elena hubby dh mkn nasi ngan asam pedas ayam aku masak tu.....so aku ingat dia dh kenyang......tp hubby bersungguh ajak gi gak......ok la mula2 aku ckp aku teman dia mkn je sbb aku nk diet tk mau mkn mlm.....pastu dh sampai jusco tiba2 aku ubah fikiran ckp nk order rojak buah......ok lg kan sbb buah je kan......sekali tu time teman hubby order asam laksa,aku terpandang gmbr char keaw teaw......hubby tny tk nk order apa2 ke......terus aku tersebut (ceh 'tersebut' tu) nk char keaw teaw......ambik kol kol 8.30 mlm aku dok melantak char keaw teaw.......hancur hancur.......







so nekad ari ni mmg tk mau ambik dinner.....sebaik hubby call td bgtau dia balik lmbt.....dia kata dia mkn kt luar je dinner ari ni.......so aku tk nyah masak utk dinner......so selamat la aku drp memasak dan menjamah mkn yg dimasak......aku ni kalo aku masak tu sedap,bukan tahap menjamah dh tp tahap melahap........apa2 pun nk neutral kan balik apa yg aku mkn spjg ari ni,so kena la minum air suam ni byk2......abis satu botol ari ni aku minum air suam.......




ok la dh nk balik dh ni.....sharp kol 6 aku nk blah dh.......nk singgah gi carefour......stok yogurt ngan vitagen dh abis......nk gi kumpul stok balik......selain tu ingat nk cari cendawan hitam sbb esok plan nk masak nasi goreng cendawan nk bawa bekal utk breakfast esok......so esok aku cite samada jadi tak nasi goreng cendawan aku......kita sambung esok ok......sekian.......wasalam.......





p/s:lately ni aku and hubby kuat mkn la.......mcm mn nk control balik ni.......gi holiday nnt lg byk mkn......huhuhu nk diet sblm gi holiday......sempat ke eh......
p/s:4 hari lg for our vacation+2nd honeymoon........













Monday, June 6, 2011 - 1 comments

aPa YanG aKu MaKaN seMasA di OpIs day 1:

salam semua.......take a break jap update blog......ari ni aku gedik sikit boleh tak......aku nk cite psl apa yg aku makan kalo aku berada di opis dengan kata lain hari berkerja la........aku plan mcm nk report kt dlm blog ni setiap ari spjg minggu ni apa yg aku mkn dr pg sampai ke ptg (9-6) semasa berada di opis.......tp aku plan je tau aku tk nak ar janji apa2......kan tiba2 mood malas nk update menyerangkan ada yg dok tertunggu2 entry terbaru dr aku.......hehehe mcm la ada org yg dok tertunggu2 entry terbaru dr aku kan......hehehe tkpe la perasan utk diri sendiri......






ok meh kita mulakan mknn di pagi hari......tkde la pg sgt.....dlm lebih kurang kol 8.45 a.m mcm tu......setiap ari sblm gi keje a.k.a sebelum kuar umah aku akan pastikan utk minum secawan susu.....susu ni tk ar panas sgt.....just suam2 kuku gitu.....kalo tk sempat wat kt umah, bawa bekal susu gi opis,sampai2 opis terus bancuh susu and minum.......aku minum susu omega plus....ala susu yg boleh kurangkan kolestrol dlm masa 30 ari tu.....
~tp kalo dok bantai mkn berpinggan2 tk nyah ckp 30 ari,setahun pun tk kan kurangnye kolestrol tu......hehehe tkpe la tk dpt kurangkan kolestrol tp dpt control kolestrol pun jadi la.....
~ye ke leh control kolestrol????......pandai2 aku je kan wat fakta sendiri......u all jgn percaya lak....tu fakta dr otak aku sendiri.......hehehe.......






aku minum susu+mkn yogurt ni.....dlm byk2 jenama yogurt,aku suka jenama nestle ni.....aku ambik yogurt pg2 utk proses penghadaman aku.....aku ni kalo u all nk tau dr kecik sampai besar mmg ada masalah penghadaman.....tp sejak kawen ni sejak tekak ni dh leh telan yogurt ni,alhamdulillah la proses penghadaman aku pun berjalan lancar la gak.......wlp kadang2 ada gak dtg masalah penghadaman tu tp tk kerap la.....selain yogurt utk atasi masalah penghadaman aku ni,aku amalkan minum vitagen.....wlp nampak mcm kanak2 je tp mmg bekalan vitagen ni kena sentiasa ada dirumah.....nnt bln ramadhan nnt aku ingat nk bersahur ngan yogurt dan vitagen je.....sbb time bln2 puasa la aku kerap kena sembelit2 ni......ye la waktu siang tk minum air harapkan mlm je sbb tu kena mkn benda2 yg dapat atasi masalah sembelit ni........







so susu+yogurt td aku ambik sebelum aku gi opis sbb nk elakkan perut kosong.....aku ni kan kalo perut kosong sikit mula la angin nk naik kepala pastu mula la perut berangin+muntah2......so pg2 kena ambik sedikit benda yg boleh kenyang sementara nk tunggu time breakfast aku yg sebenar.....aku breakfast kt opis je....aku breakfast sama2 ngan opismate aku.....we all tapau mkn kt opis je.....aku selalu nye breakfast akan bawa bekalan dr umah.....apa yg aku masak utk hubby pg2 itu lah yg aku bawa bekal gi opis utk breakfast......
~mcm ari ni aku bawa bekal nasi putih+lemak ikan kerisi+sayur kangkung+sambal belacan......kalo sekali tgk mcm heavy je breakfast aku kan......tp korang jgn salah faham......aku bawa nasi tu sikit je......lauk je byk.....nasi tu ada dlm 1/2 senduk nasi......2 @ 3 suap dh abis......tp lauk kena byk la......
~tp mcm ari ni lauk agak berkolestrol sikit so aku just lebih mkn ikan and sayur je la.....kuahnya wlp nmpk aku bawa mcm byk tp aku mkn sikit je......aku suka bawa byk sbb saje nk bg opismate rasa sekali.....mkn sama2.....
~ni time aku rajin masak la.....kalo aku malas,breakfast aku beli je nasi lemak or apa2 la kt kedai bawah opis ni......kalo beli mmg aku tk dpt control la kuantiti aku makan.....main bedal je......huhuhuhu tu yg hancur diet tu.....






lepas dh breakfast,dlm kol 11 mcm tu (aku breakfast kol 10) aku akan mkn ubat ni......ubat apa ni??????hehehehe ni folic acid......kadang2 ingat aku mkn,kdg2 lupa aku termiss la utk mkn ubat ni......biasa nye termiss mkn ubat ni time tk keje la.....time kt umah.....huhuhu selalu leka and terus lupa......kalo kt opis mmg letak depan mata......tu yg ingat.....
~tujuan aku mkn folic acid adalah utk persediaan pregnant......mana2 doktor mmg akan sarankan utk mkn folic acid ni bg sesiapa yg ada niat utk pregnant......tk nyah la aku nk ulas pjg lebar psl folic acid ni eh.....sure ramai dh tau.....kalo ada yg tk tau u all google sendiri eh......






lps mkn folic acid, selang 5 minit mcm tu dlm 11.05 aku akan minum jus bidadari ni lak......aku amalkan minum jus bidadari ni utk teratur kan period aku.....so far mula2 aku try dulu,aku disahkan pregnant tp rezeki tk menyebelahi kami......2nd time try bln lps alhamdulillah period aku dtg on time.....skrg ni try utk bulan k2.....so nk tgk hasilnye bln ni mcm mn.....harap2 period aku bln ni akan dtg on time la......kalo tk dtg on time harap2 ada berita baik la disebalik kelewatan period ku itu......aminnnnnnnnnnn........
jus bidadari tu aku ambik satu sudu pagi and satu sudu mlm.......benda ni pun kadang2 termiss kalo time dirumah......






kdg2 sblm lunch perut aku dh berbunyi2 lapar.....kan kalo dibiarkan perut tu lapar kan ada yg masuk angin lak badan aku ni.....so nk elak drp badan aku berangin dan muntah sbb angin, aku akan alas perut aku ni ngan biskut jacobs oatmeal cereal with apple ni.....sedap biskut ni.......so mmg tiap2 bln aku akan pastikan stok biskut ni sentiasa ada dirumah dan sentiasa ada dlm beg keje aku......so kt opis sementara nk tgu lunch (selalunye dlm kol 12.30 mcm tu perut akan start berbunyi2......lunch kol 1) aku telan ni dulu la.......sebungkus pun dh cukup utk alas perut.......tp aku telan biskut ni kalo sementara tgu lunch tu perut aku dh berbunyi2 la.....kalo tk aku tk mkn pun biskut ni.....tp stok biskut ni sentiasa ada dlm beg la......bkn la kt opis ni tkde stok biskut kt pantri tu tp aku ambik biskut jacobs oatmeal cereal with apple ni sbb biskut ni low kalori.....hehehe konon2 utk berdiet la........





lunch lak wlp breakfast aku dh ambik mknn berat,lunch aku tetap mkn berat gak la.......tp tgk tempat mana aku lunch gak........tempat biasa aku lunch selalu nye kt jusco,pak hailam kopitiam carefour,the chicken rice shop carefour,station kopitiam carefour,kedai nasi berlauk ikan bakar,ani sup utara atau kedai arab bawah opis.....
~so kalo gi jusco tu aku akan mkn ringan2 la mcm tako tao,sushi,rojak buah,roti aunty anne,kalo nk berat sikit mkn la goreng2 mkn char keaw teaw ke,claypot ke,sizzling ke......mmg mknn tk sihat semua nye aku ambik kalo lunch kt jusco......mmg hancur diet 100%........
~kalo lunch kt pak hailam kopitiam aku suka mkn laksa asam dia.....laksa pun actually tk bagus utk diet kan......so kesimpulannya hancur gak diet kalo mkn kt pak hailam ni.......
~kalo lunch kt the chicken rice shop confirm2 la mkn nasi ayam kan.....huhu lg la tk bagus utk org berdiet kan.....hancur2......
~kalo kt station kopitiam carefour ni aku leh control sikit.......kalo lunch sana aku suka ambik set tepayaki.....set tepayaki tu ada sekali ngan nasi.....aku akan makan 1/2 mangkuk je nasi dia.....lebih nye aku ratah lauk......ambik set tepayaki leh mkn nasi sikit sbb lauk dia byk......tp set tepayaki mahal la......so kalo ngah nk jimat tu aku ambik la mknn goreng2......so akan hancur gak la diet kalo mkn mknn bergoreng2 ni.....
~kalo kt nasi berlauk ikan bakar ni mmg aku leh control mkn.....aku akan ambik nasi dlm 2 sudu besar tp lauk akan ambik byk.....lauk biasa ambik ikan talapia bakar......so kalo mkn sini tiap2 hari mmg leh kurus aku la.....tp masalah nye kt situ tmpt mkn dia panas.....tu yg rasa malas je nk ke sana kalo cuaca panas.....kalo tk tahan sure aku akan order air sejuk.....kalo diet minum air sejuk mmg potong je kan.....
~kalo lunch kt ani sup utara lak,keadaan dh ok sejuk.....pastu dekat ngan opis tk perlu jln dlm cuaca panas.....nk diet leh je mkn sup je......tp kt ani sup utara ni aku suka bubur nasi and nasi ayam dia la......aduh kehendakan nafsu lebih mengawasi segala2 nye.......mcm mn nk diet mcm ni......
~last sekali kalo lunch kt kedai arab bwh opis ni,lg hancur diet aku sbb mkn kedai arab sure we all akan order nasi arab dia ala2 nasi berani......kt kedai ni order nasi ngan air tk sampai pun 10rgt......so we all akan order set yg 1/2 kg nye nasi and mkn utk 4 org.......sgt2 kenyang sbb portion dia byk.....mmg berbaloi2 ngan harga......nmpk kedai mcm mahal tp mknn kt situ sgt murah......so kalo we all terlampau malas mmg kedai arab tu la jadi pilihan ktorg.....akibat kerana kemalasan diri,badan akan naik bagai dipum2......
******lunch ari ni aku lunch kt jusco......aku mkn asam laksa.......hehehe so korang2 faham2 je la diet aku mcm mn kan********





so bila breakfast ngan lunch dh mkn berat,dinner aku selalu akan mkn buah-buahan je la.....dinner aku selalu nye kdg2 awal sgt2 dlm kol 5.30.....kdg2 dlm kol 7......tp biasa dinner mmg tk mkn berat2......kalo lapar just mkn buah je.....kalo kenyang just minum air je.....bukan sengaja tk mau ambik dinner tp mmg tk lapar pun.....sampai nk tido mmg tk lapar.......mybe sbb sblm balik keje kt opis aku dh mkn ptg.....mkn ptg aku buah-buahan tu la.....biasa nye buah epal hijau.....buah oren tu kalo aku tk sempat mkn buah epal tu kt opis sblm balik keje,aku akan mkn buah oren tu la di rumah.....so kiranye kalo aku minum ptg kt opis sblm balik,aku ambik minum ptg+dinner sekali la.....kalo balik umah baru makan buah kira mkn dinner la......






apa pun mknn yg aku ambik,air suam aku ni ttp kena ada kt atas meje aku semasa di opis.......biasa pg2 sampai2 opis aku akan penuh kan bekas air ni.....ptg sblm balik baki air dlm bekas akan tgl 1/4 je.....nk abiskan tk larat.....kembung lak perut aku nnt ngan air......





so itu la serba sedikit berkaitan apa yg aku mkn semasa di opis.....dlm istilah lain,APA YG AKU MAKAN KALO AKU BERKERJA.......time aku keje je aku kira boleh disiplin kan sikit la diri ni mkn ikut time.....kuantiti mkn pun kdg2 aku pantau......minum pun air suam.....tp kalo cuti dok umah confirm tunggang langgang jadual mkn aku.....segala ubat yg aku mkn pun selalu termiss.....sbb tu badan tk mau kurus2......bila timbang berat tk turun dok stress.....bila dh ok stress tu lupa balik psl diet ni.....buat balik benda yg sama.....tunggang langgang balik jadual makan.....so diri sendiri la tanggung akibat nye........





ok la dh pjg lebar dh ni aku membebel......ingat nk wat entry pendek je ari ni.....sekali terpanjang lak entry ni......tkpe la entry intro......sbb spjg minggu ni kan aku nk report apa yg aku mkn spjg satu ari.....tp utk minggu ni je la.....tkde nye aku nk wat entry psl apa aku mknn ni entry wajib setiap ari.....aku ni kan 'terlebih rajin'.....hehehe......ok la aku nk undur diri ni......kita jumpa esok eh.....insyallah......sekian.....wasalam.....




p/s:dh masuk bln rejab dh.....knp la tahun ni mcm liat je aku start berpuasa sunat.....maybe kepala otak dok excited nk gi bercuti+2nd honeymoon kot......hehehehe alasan tk leh pakai......
p/s:~5 ari lg for our vacation+2nd honeymoon...........





Friday, June 3, 2011 - 0 comments

biRthDaY HubbY part 2:

salam semua.....alahai dh ptg2 gini ngan mata yg berat ni rasa mcm malas lak aku nk mengarang ayat nk update blog ni.........tp tkpe la aku gagahkan gak diri ni utk abiskan episod kesah birthday suami aku smlm.......so kalo ada ayat2 aku yg berterabur tu harapi dimaafkan la eh.....ok la malas la nk wat intro pjg2.......kita terus kpd intipati cerita eh.....




ok seperti yg tertera pd entry sblm ni aku ada cite psl birthday hubby aku smlm 2 jun 2011......utk entry part 1 smlm aku byk berahsikan apa sebenar nye surprise yg aku lakukan sempena birthday hubby smlm.....ok la surprise yg aku dok cite psl 'benda' tk menjadi sampai aku kena wat 2 kali tu ialah

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

tadaaaaaaaaaaa.......homemade birthday cake for my hubby......





ok meh aku story kesah disebalik terjadi nye birthday cake ni......actually tk terfikir pun nk wat kek ni......ingat birthday hubby tahun ni aku nk beli baju ke seluar atau apa2 barang la......sekali tu idea nk wat kek ni tercetus slps ada nye kedai yg menjual peralatan2 kek (aku rasa aku ada cite kt entry2 sblm psl kedai kek ni,hmmmm tk sure lak pulak).....kt kedai kek tu siap ada jual tepung utk wat kek.....melalui tepung yg dijual kt kedai tu mmg mudah la kalo korang nk wat kek.....just tambah telur,air dan minyak.....sblm ni aku ada try beli tepung kek utk kek coklat.....time tu aku wat masa adik aku bertunang.....alhamdulillah time tu menjadi.......wat dh ar senang, sedap lak kek tu.....mmg ramai org puji la.....pastu utk birthday husband aku kali ni aku ingat nk try wat kek span sbb memandangkan ada jual tepung utk kek span......tp husband aku tiba2 lak dia kata dia nk kek pisang......eh silap dia tk ckp dia nk kek pisang......tp ayat dia lebih kurang gini la.....


"syg ni sejak dr mula kita kawen,asyik ckp nk wat kan abg kek pisang je......tp dh nk dekat 2 tahun kita kawen tk siap2 pun kek pisang tu......."





ambik ko sekali laki aku dh bersuara......so utk nk memenuhi impian suami aku ni,aku pun plan nk wat kek pisang.....pastu ada akak kt opis aku ni dia pernah try tepung kek span kt kedai kek aku ckp td tu......dia try wat kek strawberi......tp dia kata dia guna perasa strawberi yg ala2 mcm esen vanilla tu....dia kata guna perasa strawberi pun dh sedap.....mmg dh terasa strawberi nye.....dia suruh aku try cari perasa pisang lak.....aku cari2 mmg jumpa.....tp aku rasa mcm tk puas hati je kalo tk nmpk sendiri pisang tu kt kek......pastu try la wat experiment hancur kan pisang dan masuk kan sekali dlm adunan kek tu.....sekali tu ambik ko,kek aku tu tk menjadi.....tk menjadi sbb apa tau.....sbb dia melekat kt loyang (padahal aku dh griss kan loyang tu ngan butter lg).........bkn setakat melekat tp lembik lak tu kek tu.....frust gila la 1st try aku tu.....tp sebaik la masa 1st time try tu aku wat 2 hari sblm birthday husband aku......so ada masa lg la utk aku try wat kali ke 2.......





2nd time try aku mmg insaf la tk mau letak pisang lg.....aku just letak perasa pisang lak.....time utk 2nd time try ni aku kurang kan telur........sbb aku rasa mcm tk logik je utk adunan yg kecik guna sampai 5 biji telur.....sekali tu ambik ko jadi mmg jadi.....tk melekat dh kt loyang.....tp kek aku jadi keras dan tk gebu......huwaaaaaa nk nangis dh aku time tu.....dh ar masa 2nd time try ni,mlm sblm birthday husband aku......aku dh ar plan nk wat surprise kt husband tepat kol 12 mlm.....tp disebabkan kek tk menjadi wat kali k2,ngan aku dok menjerit2 stress nye terus surprise tu kantoi ngan husband.......dia ingat apa lak aku dok wat kt dapur tu rupanye wat kek.....aku dh mcm nk buang dh kek tu......sekali tu husband aku ckp try je la deco.....aku dh hilang mood dh nk deco.....sekali hubby aku yg sendiri turun padang wat decoration kek tu.....lps dh deco ini lah hasilnya...........

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sekali dh deco cantik lak kek tu......apa lg terus semangat nk teruskan acara memotong kek tepat kol 12 mlm.....time siap kek ni betul2 lg 1/2 jam nk ke 12 mlm.....so kira nye menjadi gak la hajat aku nk suruh hubby potong kek tepat kol 12 mlm.....yg psl potong kek kol 12 mlm tu mmg hubby terkejut......dia ingat aku just nk wat kek je.....dia tk sangka lak sampai aku dh beli siap2 pisau utk dia potong kol 12 mlm.....hehehe kiranye menjadi gak la surprise aku kan......






ni kek aku sblm dideco.....luar nmpk mcm jadi je kan.....mcm tkde apa2 kan......bila aku potong tgk isi dlm kecewa aku,keras kek aku.......dh ar kek tk naik....bantut mcm tu je.......aku rasa mmg tk leh suka2 hati je la nk ubah resipi yg dh siap tulis kt plastik tepung kek tu.....mmg kena ikut sebiji sebutir apa dia tulis.....huhuhu.......







ni time potong kek......hubby ckp wlp kek tu tk menjadi seperti yg diharapkan,dia tetap rasa terharu ngan hasil kerja aku ni.....wah aku lak touching dengar ayat hubby ni.....







ceh aku pun nk menyelit gak.....tgk ar muka kepenatan aku bertungkus lumus menyediakan birthday cake utk hubby......







bab potong kek td tu semuanye berlaku dirumah aku sendiri........we all berdua je yg celebrate.....tu celebrate tepat kol 12 mlm.....keesokan hari nye mean smlm,aku ngan berbesar hati nye belanja hubby dinner kt 'Flaming Steamboat Buffer Danau Kota'........




ok bab dinner ni pun ada cite disebalik nye tau.....ok actually aku konon2 nk wat surprise utk hubby.....aku ingat nk apply cuti time birthday hubby tu (apply cuti tanpa bgtau hubby)......aku ingat nk cuti nk dok umah nk masak lak utk hubby.....plan nk masak seafood la.....ikan bawal 3 rasa,kerabu sotong,kailan ikan masin ngan butter prawn (tp semua bahan2 mentah tu akan aku suruh hubby beli la sblm hari kejadian) ........wlp byk lauk tu aku tk reti masak,ingat nk study la sblm masak.........sekali tu hubby bgtau suruh aku standby cuti utk bln 7......sbb bln 7 nnt maybe we all kena balik kmpg.....maybe adik ipar nk bertunang.....and kemungkinan gak mertua aku nk dtg kl sbb adik ipar nk konvo bln 7......so kalo terdesak hubby suruh ambik cuti bln 7.....huwaaaaaa dh ar aku ni balance cuti ada ciput je......bln 6 ni dh ar nk apply 2 ari cuti for our vacation......pastu balance cukup2 utk raya.....so nk tk nk terpaksa la berkorban tk jadi ambik cuti time birthday hubby......




pastu bila plan yg dh disusun elok tk menjadi......nak tk nk terpaksa plan benda lain.....dh ar time tu ada masa seminggu je lg birthday hubby.....puas la aku dok tny kwn2.....last2 akak opis aku cadangkan gi mkn steamboat kt flaming ni........so aku pun dok ar google psl flaming ni......rata2 feedback semua nye positif......akak opis aku tu pun recommend kan tempat tu......so malas nk fikir pjg aku pun terus call flaming steamboat and terus booking table.......tp benda ni tk leh la nk wat surprise kt hubby sbb dia yg drive kan.....so kena la bg kerjasama......ye la nk suruh hubby drive kena la bgtau nama tempat......so boleh la dia survey jalan dulu.....nk harapkan aku yg drive mmg tk akan sampai la ke sana......so ke flaming steamboat la kami mlm td......sebaik la steamboat2 ni favorite hubby aku......so tk dpt wat surprise dpt belanja benda yg dia suka kira ok la kan......






keadaan di dlm flaming steamboat ni......ni ruangan buffer mknn......






ni sekitar tempat mkn.......







aku sblm ke sana dlm kepala otak aku ni dok fikir abc ni je......so sampai2 sana mmg terus serbu abc ni la.....ni 1st round aku wat abc.....1st round ni tk menjadi sgt......ais tu cepat cair......tp rasa sedap......






lps abc aku ambik seafood ni lak......yg mcm pjg2 tu aku tk tau nama dia apa......tp kalo kt bagan lalang org pgl pepahat.....yg ni mmg favorite hubby aku la.....ntah berapa byk dia ambik pun aku tk tau......






ni 2nd round aku ambik seafood.....udang dia sgt2 la fresh.....






korang tgk aku mkn udang tak toleh kiri kanan dh.......sedap sgt......buruk lantak btl aku ni.....







lps tu aku try ambik mee suah........sbb dh lama tk mkn mee suah,mee suah kt sana pun aku rasa sedap......tp mmg kuah steamboat tomyam tu sedap pun......







then aku ambik hotdong dan bebola ni lak.....ada hotdog yg dlm dia cheese lg.....hotdog pun ada mcm2 hotdog kt sana......






ni hotdog yg digoreng......kentang goreng pun ada......selain seafood dan bebola ni,ada gak hidangan nasi goreng,mee goreng,ayam goreng dan gak ayam masak ala2 rendang gitu......ayam yg masak ala2 rendang ni mmg sedap......sampai 2 kali gak ar aku bertambah.....






asyik gmbr mknn yg aku ambik je,mana mknn hubby aku lak......hehehe encik suami nye gmbr mknn tk sempat ambik sbb suami aku ni cepat gila dia menghabiskan mknn dia......so gmbr dia merebus mknn je la aku sempat capture.......






dan sisa2 mknn suami aku.........






agak terkejut aku bila suami aku minta aku wat kan dia abc.....laki aku ni mana layan sgt abc ni.....smlm agak nye dia terliur kot tgk aku mkn abc ni.....tu yg dia suruh aku wat.....hubby ckp aku wat abc sedap......kehkehkeh......






tgk hubby mkn abc aku jd terliur balik......apa lg 2nd round la aku wat abc utk aku.....kali ni aku letak byk jagung,kacang and coklat.......sedap.....baru puas mcm ni.....






see perhatikan aku yg lahap menikmati abc.......






yg ni aku try ambik ice cream dia......ice cream pun byk pilihan yg ada.....aku tambah coklat dan kacang kt ice cream ni......









ni lak biskut dan coklat........






ni kuah pencicah.....kt sana mcm2 kuah pencicah ada......yg aku ambik ni kuah blackpaper,sos cili and sos cili bawang putih ke halia aku pun tk ingat.....







dah kenyang time utk bergmbr lak........






see aku yg terlebih excited dpt mkn steamboat......gelak besar hubby aku ckp.......






muka kekenyangan kami.........






ok dh kenyang melantak hampir 2 jam sampai masa nye kami nk pulang.......mmg sgt puas hati la mkn steamboat kt flaming ni.....so far aku dh try 3 tempat yg berbeza......1st kt red work bandar baru bangi......2nd kt maeps serdang......and 3rd kt flaming ni.......so far mmg flaming ni la jadi pilihan aku......hubby pun suka flaming ni.....cuma nye hubby kta kalo nk tempat yg tenang tk crowded dia akan pilih maeps......tp dr segi kualiti mknn hubby pilih flaming......aku tetap pilih flaming......hehehehe korang nk tau sbb apa aku pilih flaming......sbb tkde kucing.......hahahaha......tp sbnr nye ada gak tau kucing......tp sebaik time tu aku dh nk balik dh.....tp aku rasa kucing tu sesat kot.....tiba2 je masuk dlm restoren......tp kalo dok kt luar restoren aku rasa mmg risiko utk ada kucing......we all smlm dok kt dlm restoren......







ok la itu je cite kesah sambutan harijadi hubby aku utk tahun ni......birthday aku sudah......birthday hubby pun sudah......lps ni tgu our 2nd anneversary lak bln 10 nnt.....so kena start fikir nk wat apa la utk anneversary nnt......apa2 pun u all doakan la kesejahteraan rumahtangga kami dan semoga kami sentiasa dimurahkan rezeki serta kesihatan yg baik......doakan gak semoga kami dikurniakan zuriat yg soleh dan soleha.......amin.......tq semua kpd yg sudi membaca celoteh aku dlm blog ni......



sekian.......wasalam......




p/s:pejam celik pejam celik ari ni dh masuk 1 rejab kan.....mean tk lama lg dh nk berpuasa......so dh kena start prepare utk raya lak ni....thn ni aku ingat nk beli kain dan tempah baju......so harus la start prepare dr skrg kan.........