Thursday, April 28, 2016 - 4 comments

setakat ni...............macam serik pergi 'Sale langsir di Sarah Hughes Globe untuk pembaca blog moon'

Assalammualaikum...


lama menyepi tiba2 nk wat entry kontrovesi...apa kes????


actually lama menyepi sbb anak2 tk sihat berturut2 dr hjg februari event sampai la skrg...byk cuti keje opis pun berlambak2...dgn staff tk cukup tp bebanan keje byk...ok takat tu je dulu mukadimah knp lama menyepi...later nnt aku cite satu persatu...


utk hari ni curi2 masa jap update blog sbb td terbaca blog kak moon psl ada sale langsir lg kt sarah hughes globe minggu ni...so baru prsn yg aku tk review lg pengalaman aku gi sale langsir kt sarah hughes ni...actually aku gi sale ni date 27/2/2016...and aku tempah terus kt sarah hughes ni...sbb drp review org2 yg dh pernah gi sales ni ckp mmg positif je la psl tempah di sana...so aku dan husband pun malas nk fikir byk2 terus tempah je kt sana...


aku ni bukan senang nk yakin kan husband utk beli langsir ni...ikutkan ini 1st time aku dan husband dok tempah langsir...selalu guna langsir ihsan dr ibu aku je...hehe...tp tahun ni raya aku rasa mcm nk berlangsir lak ruang tamu umah aku tu...so puas pujuk husband dgn menyakinkan dia bg dia baca review org psl sale ni,akhir nye husband setuju...ye la umah aku kan kt balakong...ikutkan jauh gak la nk ke jln tar sana dgn 2 askar ni...ikut husband gi je la beli area2 umah aku ni...tp sbb aku tertarik dgn review org psl kualiti langsir dekat sarah hughes ni pastu dpt lak harga yg berbaloi2 kalo time ada sale utk reader blog moon, jauh pun jauh la...aku sedaya upaya utk pujuk husband aku gak...


so pd 27/2/2016 kami pun ke sarah hughes...naik2 je ke level 7,mmg seperti apa yg aku baca...kt bhgn luar dekat lif ada buffet mknn disediakan...sampai2 terus ckp ngan budak kt kaunter tu aku nk jumpa kak moon...excited ni 1st time dpt jumpa kak moon...selalu baca blog dia je...aku start baca blog kak moon ni since time kesah norma lg...mcm mn kita baca blog kak moon ni mcm tu la kak moon kt luar...happy,lemah lembut je org je...aku ni bukan blogger terkenal pun tkde la segan bila 1st time jumpa dia...


lps kak moon bg harga2 tersembunyi utk reader blog moon, kak moon suruh aku jln2 tgk langsir dulu...kalo nk gi mkn dulu pun boleh...serius mmg rambang mata tgk langsir2...rasa mcm nk beli semua...tp time tu bajet aku hanya utk langsir ruang tamu je, so terpaksa la telan air liur je tgk kain2 yg lain...husband aku ni pulak boleh tahan gak cerewet dia...ikut aku semua pun nmpk cantik...semua nk beli...hehe...


pusing punya pusing,kata sepakat antara aku dan husband kami memilih salah satu kain langsir yg ada...bajet nk beli yg murah2 je...dh kata masa sale utk reader moon ni harga 5rgt pun ada...tp dh sampai sana rambang mata nye psl,terpaksa gak terbeli langsir yg harga lain...hehe...tp still berbaloi lg la bg pendapat aku yg 1st time membeli langsir ni...tk pernah lg beli tempat lain...so tk tau harga berapa sebenar nye utk kain yg aku ambik tu kt tmpt lain...


bila dh jumpa kain,so time pgl staff dia utk potong la...ha part ni la start aku rasa mcm 'serik la wat masa ni' nk gi lg ke sale kak moon ni...aku ni 1st time beli langsir...so serba serbi la tk tau...tp sebaik aku baca blog kak moon,kak moon suruh bawa siap2 ukuran utk langsir kita...so masa nk pilih langsir ni,aku tny la one of staff kt situ kalo ukuran aku mcm ni berapa meter kain aku kena ambik...masa mula2 ni aku kagum la dgn one off staff ni...dia siap wat kira2 harga keseluruhan aku kena byr termasuk kos upah jahit lg kalo aku nk jahit terus kt sana...so senang la kita nk bajet bila ukuran dh ada kan...


tp bila aku dh confirm nk ambik kain yg mana, staff tersebut busy sbb ngah layan customer lain...dia pass kpd kwn dia suruh layan aku...kwn dia tu mula2 aku tgk mcm ok layan ktorg...tp korang faham2 la customer ni mcm2 ragam...aku tk kata aku ni cerewet sgt...cuma aku ni byk tny...ye la kata 1st time beli langsir...1st time wat langsir...so mcm2 la aku tny...pertanyaan aku ni lebih kpd nk jahit mcm mn...ye la aku ni kan tk pandai bab2 langsir ni...mmg kt sana ada contoh2 langsir yg dh siap jahit...so based on contoh2 tu mcm2 la aku tny..kalo wat mcm ni mcm mn...kalo wat mcm tu mcm mn...agak nye dia bosan kot melayan soalan2 aku...dr ok layanan dia jd mcm tk ok lak...


muka pun dh start ketat je...aku kalo org dh start muka ketat ni...aku pun jd tk selesa la...layan aku pun mcm nk tk nk...last2 aku jd takut lak...terus setuju je apa yg dia cadang kan...dgn harapan tk buruk la langsir aku nnt bila dh siap...husband aku time ni sibuk layan anak2...

ok settle dh part tu...cuba korang tgk gmbr resit aku ni...dlm resit tertera aku beli 27/2/2016 dan langsir akan siap 11/3/2016...mmg pun masa aku tny berapa lama langsir akan siap kalo aku hantar jahit terus kt sarah hughes...staff tersebut ckp dlm 2 week...itu antara satu sbb knp husband aku berminat nk antar jahit terus kt sana...sbb cepat...tp korang tau apa jd sebenar nye...jeng jeng jeng....


tunggu punya tunggu sampai dh abis bulan mac, tkde satu panggilan pun yg aku terima dr pihak sarah hughes yg bgtau samada langsir aku dh siap ke blum...aku sabar lg...aku try call sendiri sarah hughes...hampa nye sampai naik cramp tangan aku ni dok call dorang tp call aku tk pernah pun dijawab...sampai dh masuk bulan april...akhir nye aku terpaksa email kak moon mengadu psl hal ni...kak moon agak terkejut bila aku tnjk gmbr resit aku...sbb kata kak moon sepatutnya 2 minggu je dh siap...tp kak moon ni baik...dia layan aku elok je...dia kata tkpe jgn sedih2 nnt dia tolong check kan...sekejap je dia check terus dia inform aku sebenar nye langsir aku dh siap...


so pada 16 april ari tu aku gi la sarah hughes ni...naik level 7 terus gi tny staff kt kaunter ckp aku nk ambik langsir...aku tnjk resit then aku ckp ngan dorang cuba tgk tarikh resit tu...dh sebulan lebih kot knp tkde sorang pun call aku bgtau langsir dh siap...bila aku call pihak sarah hughes tkde lak org yg berjawab...korang tau apa dorang jawab...


"sori puan kami sibuk"...wow senang nye jawapan...so mean tugas aku la kena call sendiri tny psl langsir aku...aku tk puas hati aku ckp aku nk jumpa manager yg bertugas...mula2 dorang kata manager tengah rehat time lunch ni...aku kata aku tk kira korang call manager korang aku sanggup tunggu kalo manager korang ngah lunch...



tk lama lps tu manager dorang dtg...aku mengadu kt manager dia...kt resit tu ada tulis nama and no phone staff yg in charge aku...manager tu tny knp aku tk call direct staff yg in charge aku tu...aku terus terang jawab sbb aku takut...sedangkan masa aku beli langsir pun dia layan aku nk tak nk je...dgn muka ketat nye...so mmg takut la aku nk call direct dia...drp aku sakit hati nnt dia wat tk layan aku masa aku call,baik aku tk payah call...


tp tu la korang...pihak sarah hughes hanya mampu minta maaf je la...husband aku ada gak tny ada dpt less tk utk byran upah jahit tu...jawapan nye MEMANG TAK ADA YE...ye lah mcm kita beli benda2 lain pun kalo dorang wat salah at least ktorg dpt diskaun ke apa...tp ni tkde ye...bukan salah aku pun...salah dorang kan...


balik tu aku email kak moon aku cite la apa yg berlaku...aku bukan nk rosak kan nama baik blog kak moon...kak moon nama besar kot dlm dunia blog ni..apa la sgt nk dibandingkan dgn aku...tp kerana aku ni bukan blogger terkenal or bukan kenalan baik kak moon or bukan ahli keluarga kak moon, aku selayak nye dilayan begini???


aku wat entry ni bukan nk membusukkan nama blog kak moon...tp ini sekadar luahan pengalaman yg aku terima...sori ye kak moon (seandainya kak moon baca blog saya ni), saya terpaksa gak review pengalaman yg saya terima ni...
















akhir sekali ni gmbr bukti aku gi beli langsir kt sarah hughes time sale utk reader blog kak moon...gmbr langsir nnt dh siap gantung kt ruang tamu umah aku tu nnt aku masukkan dlm blog ni...kata langsir utk raya..kena tunggu raya la baru boleh tunjuk...tp kualiti jahitan sebaik puas hati...terubat la sikit luka dihati ni....

4 comments:

Cik Puan Eka May 9, 2016 at 11:00 AM

Hehehe akk awat taku nak call. Kalau ika. eka call je. Eka plak jenis xleh kalau2 bende2 gini msti nk tanya. Hehehe.

Tak sabo tgok langsir akk. Mesti cantik. Eka takde pengalaman lagi nak tetempah langsir ni. Yelah tak duk diam kat umah. Duk ulang alik umah sana umah sini.

Miss Moon July 15, 2016 at 3:44 PM
This comment has been removed by the author.
Miss Moon July 15, 2016 at 3:49 PM
This comment has been removed by the author.
Miss Moon July 15, 2016 at 4:03 PM

Thaibah , tq tau sudi dtg and akak mintak maaf sgt sgt on behalf of the staff semua. Akak pun dah hightlightkan isu Thaibah pada owner n dia mintak maaf sgt sgt n akak harap ia takkan menjadi kali terakhir Thaibah dtg tau.

Tq sudi share juga ngan akak pasal pengalaman Thaibah sebab lain org lain pengalaman nya n akak really hope that ia akan menjadi lebih baik lain kali. Apa yg Thaibah PM akak hari tu really helps n owner pun say tq kat Thaibah

Thaibah ley PM kak Moon tak Thaibah ...atau email akak k

moonpunyerblog@yahoo.com

TQ Thaibah mmmuahsssssssssssssssssssss

Post a Comment