Wednesday, November 30, 2016 - , 0 comments

FaMiLy DaY oPis HusBand : KM Chalet Kuala Linggi ~ pArt 1

Assalammualaikum...

wah sebulan lebih kot tk ber update...serius mmg busy gila skrg..faham2 je la hujung2 tahun ni..kena kejar siap kan project..nnt awal tahun depan kan effect pulak kt bonus..ari ni aku update bukan sbb tkde keje..keje sentiasa ada..cuma keje yg ada ni tk ar urgent sgt and plus bos2 semua tkde kt opis pg ni..so ambik la kesempatan update blog yg makin kesepian ni...

actually byk sgt nk cite..dan cite2 itu bakal menjadi cite2 throwback je la dlm blog ni..tp yg tu semua nnt aku cite..kalo ada masa nnt aku update...untuk ari ni disebabkan dh lama tk update, aku bg cite yg fresh dulu..benda yg baru je berlaku weekend baru2 ni..last weekend ari tu kami gi kuala linggi sempena family day opis husband...ni kira 1st time kot aku gi kuala linggi..selama ni tk pernah pun dengar psl kuala linggi ni apatah lg nk tau apa yg ada kt kuala linggi ni..

ok utk org yg mcm aku yg 1st time dengar psl kuala linggi ni, meh aku cite serba sedikit kuala linggi ni kt mana..kuala linggi ni sempadan negeri sembilan dan melaka..korang boleh dtg kuala linggi ni dgn 3 laluan..1st boleh ikut teluk kemang pd..dr teluk kemang tu terutama dr eagle ranch resort tu tk sampai 1/2 jam pun...2nd boleh ikut highway plus tu then exit pedas/linggi..3rd boleh ikut dr pantai klebang melaka...kalo dr pantai klebang melaka tu about 48km lebih kurang sejam la..

dekat kuala linggi ni kami stay dekat KM Chalet Kuala Linggi..kalo sapa2 yg plan nk wat family day dgn harga yg murah dan berbaloi, aku suggest kan KM Chalet ni..knp aku ckp mcm ni..korang kena baca part 2 nnt..utk part 1 ni aku cite psl kami masuk melaka dulu...

ari sabtu tu kol 8.30 ktorg dh gerak dr rumah..ikutkan aturcara family day sebenar kena berkumpul kt r&r seremban kol 1.30 ptg..tp disebabkan dh alang2 ke arah melaka,aku ajak husband kuar awal pg sbb nk singgah melaka nk pekena asam pedas melaka,coconut shake klebang dan kuih keria antarabangsa hj jalil kt limbongan..so kiranya kami tk join konvoi dorang la..tp sebenar nye last2 tk jadi pun masing2 konvoi..masing2 gi sendiri je..jumpa kt chalet je..lgpun chalet dh byr siap2..kami sampai tgl ambik kunci dan boleh masuk bilik...

elok je masing2 dok diam bila dh kena ikat..terutama anak dara tu..bukan dia nk dok dlm car seat tu..tp kalo jln jauh mmg kena paksa la dok dlm car seat..kena ikat baru la dok diam2..kalo tk budak2 ni buat kereta ni mcm rumah..

masa gi tu saje je aku volunteer nk drive sbb dh lama sgt aku tk drive sejak gi keje balik keje ngan husband ni..dpt drive ni jd lepas gian lak...

sampai2 melaka blum kol 11 lg..senang gak la cari parking..jln2 jap then tgk jam dh kol 11..kami terus ke restoren asam pedas selera kampung konon2 nye nk lunch la..mmg dr rumah kami breakfast mkn kuih je konon nye nk lunch awal kt melaka mkn asam pedas..perut lapar baru sedap mkn asam pedas...sekali asam pedas kt selera kampung ni kol 11.30 baru ready..frust gila aku..knp la lmbt sangat siap nye asam pedas tu..padahal bukan kami je yg nk lunch awal, ramai kot lg yg nk lunch awal..apa la salah nye dorang prepare awal asam pedas tu..

last2 kami mkn kt restoren yg bertentangan dgn restoren asam pedas selera kmpg tu..ambik lauk ayam goreng seketul,sup cendawan,asam pedas ikan pari,asam pedas kepala ikan jenahak,kerabu,sambal belacan,air kosong,air teh o ice dan nasi 2 pinggan..total kena rm58..tk tau la nk kata mahal ke murah..bab rasa lak bg pendapat tekak aku ni, aku lg suka asam pedas selera kampung tu gak..dan dr segi pilihan lauk pun,restoren selera kampung tu lg byk pilihan...

ni lah gmbr restoren tu...betul2 berdepan dgn restoren asam pedas selera kampung...

lepas dh pekena asam pedas, kami terus ke klebang nk beli coconut shake dan kuih keria..mula2 sampai kedai hj jalil tgk kuih keria tkde lg..aku baru teringat yg hj jalil ni start jual kuih keria tu kol 1..masa aku sampai tu baru dlm kol 12 lebih..so kami ke coconut shake dulu..masa dlm perjalanan ke coconu shake ni,lps je kedai hj jalil,kita akan jumpa kedai kuih keria antarabangsa hjh rahmah..terkejut aku tgk org beratu nk beli kuih keria dh mcm ular barisannya..ramai gila kot..tp aku ckp ngan husband tkpe kita beli coconut shake dulu then patah balik ke hj jalil..kalo kita sampai awal tkde la kita kena beratur pjg nnt kt hj jalil..sekali hampa tau bila pekerja hj jalil tu ckp, kuih keria kol 2 plg awak baru siap..perhhh tk kan dr kol 12.30 aku nk tunggu sampai kol 2 kot..nak tk nak kena gak la beratur kt hjh rahmah tu..sebaik la kt coconut shake tk perlu beratur pjg sbb org tk ramai..org lebih ramai mkn kt situ drp beratur utk tapau...

tgk org beratur siap berpayung2 lg..aku kena beratur hampir sejam kot utk dpt kuih keria ni..

kuih keria antarabangsa hjh rahmah..

akhirnya setelah hampir sejam beratur dpt gak beli kuih keria yg ngah viral skrg ni..aku tk tau la samada kuih keria ni dh naik harga atau mmg kt hjh rahmah ni yg mahal..kt hjh rahmah ni 1 bungkusan rm6 utk 10 ketul..mean seketul 60 sen..masa bulan 4 ari tu yg aku gi melaka tu,aku beli kt hj jalil kuih keria ni seketul 50 sen..sbb tu aku kata, aku tk tau samada mmg dh naik harga atau kt hjh rahmah ni je mahal sikit...dh la tu,setiap org limit boleh beli 1 bungkus yg ada 10 ketul tu je..kalo nk beli lebih korang kena la beratur 2,3 org..yg ni pun aku tk tau samada rule ni hanya ada di hjh rahmah ni je ke atau sama gak dgn hj jalil..


ikutkan mmg ari ahad lps abis family day tu plan nk masuk balik melaka,kali ni nk beli kt hj jalil lak..sbb aku rasa tk puas mkn yg hjh rahmah ni..sbb bg tekak aku,aku lg prefer hj jalil nye..cuma hj jalil tu manis la berbanding hjh rahmah..tp aku suka sbb terasa gula melaka nye..tp tu la bila dh penat ber family day tu...ari ahad on the way balik kl,rasa malas lak nk masuk balik melaka..so aku tk dpt nk bg info la samada hj jalil harga dia still 50 sen seketul dan ada limit2 utk beli ni..tp husband ckp apa ada hal..melaka dekat je..nnt2 boleh dtg lg..serius mmg masuk melaka kali ni tk puas mkn asam pedas dan kuih keria..sbb tk dpt mkn tempat yg aku aim kan..tkpe la ada rezeki boleh repeate dtg melaka lg..

ok la nnt aku sambung part 2 cite psl family day tu pulak..

bye....









Monday, October 17, 2016 - , 0 comments

oUr 7th aNNivErsarY

Assalammualaikum..

smlm wedding anniversary kami yg ke 7..16 oktober 2009 - 16 oktober 2016..7 tahun..kawen umur 25 tahun..7 tahun kawen umur 32..7 tahun 2 org anak..sorang 4 tahun..sorang bakal 2 tahun..alhamdulillah..masih lg berkerja..masih lg uruskan rumahtangga sorang2 tanpa bantuan bibik..alhamdulillah masih lagi dikurniakan kesihatan tubuh badan yg baik buat kami suami isteri utk terus mencari rezeki untuk membesarkan anak2..alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..tk terucap dgn kata2 perasaan syukur kami dgn rezeki dan kurniakan yg dianugerahkan..

mcm biasa bila anniversary je kami sambut samada dgn gi bercuti atau makan2..tahun ni disebabkan dh gi bercuti masa cuti hari malaysia ari tu, so smlm gi mkn2 dan bawa anak2 jalan2 je..aku ada wat label anniversary..kalo diperhatikan mmg dr 1st anniversary sampai 7th anniversary ni mesti ada slot bab makan..masa 1st anniversary wat kenduri kesyukuran sempena pindah umah..2nd anniversary gi mkn kt cerana restoren dan mohd can abdullah..3rd anniversary je tk di blog kan sbb time tu aariz kecik lg..baru abis pantang..ktorg just beli makanan dan candle light dinner di umah je..hehe..

4th anniversary ambik cuti kuar date berdua..gi karaoke,tgk wayang,beli cup cakes dan mkn2 di the garden alamanda..5th anniversary ngah pregnant kan medina..baru kuar hospital sbb darah tinggi..tk berani nk gi jalan jauh..last2 decide gi dinner kt lama grill..6th anniversary tahun lps gi bercuti kt kuantan dan cherating..mcm biasa kalo gi kuantan of course la mkn ikan bakar kt tanjung lumpur dan manggo cheese cake kt kula cake..

dan tahun ni 7th anniversary kebetulan jatuh ari ahad sedang elok la utk cutikan dapur di rumah..dh ckp ngan husband satu hari nk mkn kt luar je..dr breakfast sampai ke dinner..last2 nk dekat kol 11 gak kuar dr umah..bfast+lunch la together2 nmpk nye...

utk brunch kami mkn kt sini..sirah mee udang utara kt kota warisan..jauh nau gi mkn..husband la jumpa iklan psl kedai ni kt fb..iklan psl sotong gergasi..terus ajak aku gi mkn kt sini..kami bab makan mmg gigih sikit..jauh pun jauh la..asalkan dpt memuaskan nafsu tekak..

aku ingat kedai mkn yg hidang lauk byk2 tu..rupanya konsep dia set..ada beberapa set yg disediakan..antara nye set ikan bawal,set ikan keli,set ayam goreng,set ayam kampung goreng,set ikan talapia dan yg terpaling istimewa set sotong gergasi goreng tepung..setiap set didatangkan sekali dgn ulam,sambal belacan,sambal kicap dan kuah gulai utara..air dan dessert diberi secara foc..suka hati la nk refill berapa byk kali air dan dessert tu..

smlm ktorg order 3 set..1 set sotong gergasi goreng tepung..mula2 set sotong ni abis..sebaik kemudian tu staff dorang ckp ada satu set sotong yg tinggal..terus ktorg order..sotong gergasi goreng tepung ni sedap..

set ayam goreng..frust dgn ayam goreng ni..ayam mmg panas2..tp dh kenapa ayam kena keras..ntah la bg tekak aku ayam tu keras..sbb aku tk berapa gemar sgt ayam goreng..kalo dpt ayam goreng keras mcm ni mmg fail la bg aku..tp mungkin bg penggemar ayam goreng sedap kot bg tekak mereka..

set ayam kampung goreng..pun fail bg tekak aku..sbb ayam tu keras..aku pernah mkn ayam kampung yg sedap..sbb tu bila mkn yg keras mcm ni terus fail bg aku..

setiap set didatangkan sekali dgn sambal belacan,sambal kicap dan kuah gulai tu..sambal belacan dia sedap sbb pedas..cuma kuah gulai tu,bg aku ok je..tp bg husband aku tk berapa ok..sbb ni gulai utara kan..rasa dia mcm kari mamak la..husband lebih gemar gulai kelantan..tp tu la dh mkn kedai mkn utara tk kan nk dpt gulai kelantan lak..

smlm dessert dia bubur kacang..bubur kacang dia sedap..2 kali aku tambah..rasa mcm nk tambah byk kali je..tp tu la kena la consider org lain nk mkn gak..kt luar dh ramai beratur tunggu meja..so kita yg dh abis mkn ni tk payah la nk dok lama2 dlm kedai..bg org lain nk mkn gak..

ni senerai harga mknn..tk mahal mana pun harga dia..ktorg ambik 3 set tu total baru rm28.30..sgt ok la..dgn foc air dan dessert yg ko boleh tambah berapa kali korang nak..air ada 2 jenis..sirap ais dan teh o ais..water despenser coway pun ada gak utk sapa2 nk air suam,air panas kosong or air sejuk kosong...

suasana kedai mkn..kedai dia kecik je..ada 2 ruang..kt luar dan kt dalam..kt dalam ni ber air con sebenar nye..tp sbb pintu tk bertutup ruang dalam ni pun panas gak..siap kena topup ngan kipas lg..aku suggestkan sapa2 nk gi,dtg la awal..kedai kol 11 dh buka..ktorg sampai smlm kol 11.45 pun dh ramai org..kol 12 lebih mmg beratur la luar kedai utk dapat meja kosong..sotong gergasi dia pun cepat abis..ktorg sampai blum kol 12 pun sotong dh abis..

lps mkn kt sirah mee udang ni, ktorg bawa anak2 jalan2 kt sekitar klia2..saje je round2 tgk kapal terbang..parking kt tepi je..sampai kena halau ngan polis traffic baru ktorg blah..dr kota warisan ktorg ke shah alam pulak..mmg tujuan asal nk lunch kt foodsbury..tp sbb dh kenyang mkn brunch, sampai2 shah alam bawa budak2 ni main2 kt taman tasik shah alam dulu..gmbr tkde sbb aku malas nk ambik..hehe..

bila budak2 ni penat main dah lapar balik,baru ktorg ke foodsbury..kol 5 mkn lunch..tu kira lunch+dinner la..ktorg mmg biasa gitu kalo ari ahad..nk kuar umah awal2 pg masing2 malas..last2 brunch terus..mkn berat terus..pastu kol 4 perut masing2 dh lapar..nk tunggu dinner lmbt sgt..tu yg selalu kol 4,kol 5 dh dinner..tp aku bertahan la sampai ke esok pg nye..tp husband dan anak2 tk tahan..kan kt umah kol 11 lebih time nk tido time tu la masing lapar..sebaik husband rajin masak gak..gigih la husband dok goreng ikan,goreng ayam ke..masak nasi pastu dia mkn sambil suap anak2..aku mmg tk layan la..kol 11 sharp aku dh cari bantal dh..

mcm biasa bila dtg foodsbury mesti order kids menu ni utk anak2..kids menu dia spaghetti carbonara dan air ribena..kali ni mcm sikit pulak spaghetti dia..selalu selambak dlm pinggan tu..kids menu kt foodsbury ni murah je..rm3 tk salah aku..

my meal..seafood carbonara..aku nk order pesto basil dia..tp mcm biasa asal dtg ari ahad je mesti pesto basil dh abis..kena dtg ari lain kot baru dpt merasa pesto basil dia..sbb ramai review pesto basil dia sedap..aku tk pernah rasa lg..every time dtg foodsbury dok order carbonara je la..

meal husband..beef burger..beef burger dia sedap..dah la sedap..byk lak tu..every time order mesti tk abis..

dan terpaling sedap semestinya dessert dia..almond salted caramel crepe cake..mula2 sampai staff dorang kata kek ni tkde, kecewa sgt rasa hati..sbb mmg aim nk dtg sini nk mkn kek ni sempena anniversary..sekali boleh pulak tkde..tp tengah2 mkn, staff dorang bgtau kek ni dh ada..cepat2 aku gi order dan bayar..mula2 husband so beli 2 slide..tp memikirkan kek ni manis..tkpe la kita beli 1 slide je la..wlp hakikat nye tk cukup sbb kena mkn rebut2 ngan anak2..sebaik kalo dtg mkn ari ahad then order set primium dia akan dpt foc 1 scop ice cream, so ice cream tu aku bg aariz..dh jgn rebut2 ngan ummi mkn kek..hehe..

pastu mlm td kol 11 masing2 kelaparan..sebaik babah rajin layan..mkn la korang nasi dan ayam goreng..ummi tk daya nk layan..ummi nak cari bantal dan tilam nak beradu..hari keje tk leh tido lewat2..aku sebelum subuh dh bangun masak..nnt2 aku share antara lauk2 yg aku masak lak ye..

sebagai penutup entry ni, besar la harapan kami agar sentiasa dikekalkan kebahagian ni,terus dipinjamkan kesihatan tubuh badan yg baik,terus dimurah dan dilapangkan rezeki dan semoga kehidupan kami ni diberkati dan dirahmati oleh Yang Maha Esa..amin..

selamat ulangtahun perkahwinan yg ke 7 buat kami..we love each other forever and ever..

sekian..bye..















Wednesday, October 12, 2016 - , , 0 comments

cuTi haRi maLAysiA 2016 : trip to kuantan

Assalammualaikum...

aduhaii liat betul la nk abiskan cite psl cuti ari malaysia ni..padahal dh nk dekat sebulan dh peristiwa ni berlaku..tiba2 mood malas bertandang..blog pun terabai..tp kenangan tetap kenangan..tetap kena abadi dlm blog gak..wlp berzaman utk update nye..hehe

ari ni nk sambung part 2 psl cuti hari malaysia ni..part trip to kuantan lak..aku saje je book semalam kt terengganu sbb nk selitkan juga trip to kuantan ni..ktorg kalo dlm setahun tu tk menyinggah ke kuantan mmg tk sah..at least sekali tu wajib..aku dan suami sehati sejiwa dlm bab ni..dua2 suka kuantan sbb semata2 nk pekena ikan bakar tanjung lumpur..padahal awal tahun ari tu dh bercuti ke melaka..dh pekena ikan bakar melaka..tetap la teringat2 ikan bakar tanjung lumpur..so dh alang2 dr terengganu,nk balik kl pun mmg lalu kuantan tu,bermalam la kami semalam di kuantan..

dr terengganu lps wedding kwn husband,singgah petro pum mandikan anak2 tukarkan dorang baju buat susu siap2 then baru la gerak ke kuantan..sepanjang jalan aku dan medina membuta..aariz dok depan temankan driver..berjaya la gak dia temankan drive all the way dr terengganu ke kuantan..ktorg sampai kuantan lebih kurang dh maghrib..sebaik dh call hotel dulu bgtau ktorg maybe sampai malam..so tkde la rushing nk check in..ktorg siap2 singgah tanjung lumpur tapau mknn sebelum check in hotel..so that lps check in tkde la nk kena kuar balik utk dinner..












kali ni aku pilih cathayana hotel kuantan..aku ambik bilik utk 3 org..rm170 include breakfast utk 3 org..serius aku recommended la hotel ni kt sapa2 yg berhajat utk bermalam di kuantan..bilik hotel sgt2 besar..utk bilik 3 org ni ada 1 katil single 1 katil queen..tp katil queen dia besar..pastu ruang bilik pun besar..hotel ada parking sendiri dlm building hotel kt level 1 and 2..parking free..peti ais ada,iron,iron board ada,sejadah ada..yg best tempat simpan beg,peti ais dan toilet semua sekali dlm satu bilik..cuma hotel ni tkde swimming pool la..tp breakfast dia not bad la berbanding hotel seri malaysia kuala terengganu tu..variety gak la mknn dia..pastu depan hotel byk sgt kedai..mcm2 kedai ada..kedai pakaian,mknn,macam2 la..

aku boleh pulak lupa nk transfer gmbr mknn yg ktorg beli kt tanjung lumpur tu dr phone husband aku..yg aku ada gmbr kedai yg ktorg selalu gi ni je.wlp kt tanjung lumpur tu kedai yg famous adalah ana ikan bakar petai..tp ktorg tk pernah sekali pun beli kt sana sbb tk pernah la tk ramai kedai tu..ramai je memanjang..ktorg selalu gi kedai selera kak long ni..dh la murah sedap lak tu..cuma kali ni ktorg rasa harga dia dh naik sikit..antara lauk yg ktorg order: ikan siakap bakar,sotong goreng tepung (wajib try), ketam telur masin (wajib try), kailan ikan masin dan nasi putih 1..total rm70..kalo tahun sebelum ni rm70 tu ktorg boleh dpt dgn tembikai laici lg..tp kali ni rm70 nasi dan lauk semata..dh mahal sikit la harga dia..ke harga mahal sbb time cuti umum..

lps mkn ikan bakar semua, masing2 terus terbongkang tido tk sedar diri..mlm tu lak hujan lebat..lg la syok tido..pg tu dlm kol 8 gi breakfast kt cafe hotel..pastu naik bilik balik sambung golek2 atas katil..kol 12 baru check out..malas nk check out awal2 sbb bukan nk rushing gi mn pun..just nk tunggu kol 1 je kedai kula cakes buka..


sementara kedai kula cakes tu buka, ktorg round2 la dulu kt teluk cempedak..tp round2 dlm kereta je sbb anak2 tido..pastu on the way dr teluk cempedak nk ke kula cakes tu,ktorg jumpa kedai ni..singgah jap beli cendol..bungkus je sbb anak2 tido kan..sedap gila ok cendol dia..lps ni dtg kuantan wajib la singgah sini..

pastu lg 15 minit kol 1 ktorg terus gi kula cakes..sekali tgk dh ramai yg beratur...

kali ni aku beli manggo cheese cake je..sbb nk beli byk malas nk beli kek lain2..nk puas mkn manggo cheese cake je..disebabkan anak2 masih tido,aku tapau je manggo cheese cake ni..bila kita tapau dorang akan tny kita utk mkn dlm kereta ke atau bawa jln jauh..utk ari tu aku beli 5..1 tu aku ckp nk mkn dlm kereta..kalo mkn dlm kereta rupanya begini..


kalo utk jln jauh rupa nye begini cara bungkusan nye..

jgn risau kualiti rasa tetap sama wlp dh bawa balik kl..dgn syarat sampai2 kl kek tu terus masuk dlm frezer..mcm aku lg lama perjalanan balik kl ktorg..elok2 boleh sampai 3 jam..jd berjam jam..

kisah nye begini, lps beli manggo cheese cake tu ktorg terus gerak balik kl..time tu around 1.30..tiba2 husband kata nk ikut jln lama..sbb kalo jln highway nnt dia ngantok..lebih kurang dh nk dekat sampai temerloh..masa tu lebih kurang kol 3..aariz bangun tido aku bg mkn manggo cheese cake dan cendol..lps dia mkn tu terus dia kata nk muntah..berhenti tepi jln mmg byk la dia muntah..aku ingat dia muntah sbb jln pusing2 sbb jln lama mmg berbukit bukau sikit..

sekali lps aariz muntah husband lak muntah..lps husband muntah sambung balik aariz..ktorg jln sikit berhenti jln sikit berhenti sbb aariz ngan husband gilir2 muntah..sampai la temerloh aku suruh husband ikut highway..konon nk cepat sampai kl la..sekali masuk highway jln jem..time tu dh kol 5 lebih..jln jem sampai la ke bentong..aku ngan husband dh tk sedap hati tgk keadaan aariz yg makin weak..last2 ktorg decide exit bentong utk cari klinik..

sekali jem gila dekat pekan bentong..klinik lak byk tutup..last2 terpaksa gi hospital bentong..boleh tahan lama gak tunggu turn kt hospital bentong ni..dr kol 6 sampai ke maghrib la..jumpa2 doktor,doktor tgk keadaan aariz dia kata kena warded sbb aariz kena drip air..aku tny doktor tkde cara lain ke..temporary treatment ke sementara ktorg sampai kl..ikutkan bentong dan kl tk jauh mn..doktor kata unless aariz boleh minum air dgn byk tanpa muntah baru dia lepas kan ktorg..

aku dh nangis2 dh pujuk husband tk nk warded..ye la kalo warded, aariz ngan aku je boleh dok hospital..abis medina ngan husband nk dok mana..dh la ktorg tkde sapa2 kenalan kt bentong ni..pastu kalo dh warded tkde nye sehari dh boleh kuar..biasa la hospital kerajaan..paling tk pun makan 2,3 hari gak..last2 doktor lps kan dgn atas risiko sendiri..siap ktorg kena sign byk surat gak la..

kebetulan ada org bgtau aku ada klinik 24 jam buka sebelah hospital..dia suggest kan ktorg gi situ..lps kuar dr hospital ktorg terus gi klinik tu..doktor klinik tu pun kata keadaan aariz lemah sgt..mmg kena drip..lucky klinik tu boleh drip..just sediakan duit je la..1/2 jam gak la proses drip tu..doktor kata ni temporary treatment je utk ktorg sampai kl..kalo lps drip aariz still muntah ktorg mmg kena bawa dia gi hospital..

alhamdulillah lps drip tu aariz dh tk muntah dh..ktorg sampai kl kol 12 mlm..bayangkan manggo cheese cake tu dr kol 1 ptg sampai 12 mlm..sampai2 kl aku terus masuk freeze..alhamdulillah condition cake masih ok..

gitu la cite kami bercuti sempena cuti hari malaysia..masa cuti seronok..balik dr cuti ada dugaan lak yg menimpa..tkpe la..pahit kami dpt..manis pun kami dpt..lps ni tunggu tahun depan lak kalo nk gi bercuti..penuh kan balik tabung percutian tu..

ok la..nnt2 sambung cite lain..

bye..