Thursday, December 24, 2009 - 2 comments

kAD pErAkUaN NiKaH......

akhirnye setelah 2 bln we kawen akhir nye kad perakuan nikah we all pun siap...sgt lmbt ok siap....mkn masa 2 bln baru siap....nmpk sgt kt kl ni ramai yg kawen.....ke jawi wat keje lembab...whatever la....yg penting lps ni tk perlu la we all nk angkut sijil nikah yg besar tu ke mana2....and lps ni pun boleh la nk kuar berdua2n ngan my hubby gi mana2 pun tanpa rasa takut sbb tk bawa sijil nikah....hehehehe....



ini la dia kad perakuan nikah we all berdua...dpt dua....setiap sorang dpt....




lps ni ke mana2 aku gi kena la bawa 3 benda penting ni....my lesen kereta (huhu lesen kereta aku masih P lg,tgl setahun lg nk abis),my kad perakuan nikah and of course myKad.....




ni la dia sijil nikah yg asal....so lps ni dh boleh simpan kt umah je la sijil ni....


ok itu je nk update utk ari ni....ari ni dh ari khamis....yes esok cuti....apa aktiviti iba dan aziz cuti krismas kali ni?.....jwpnnye kena tunggu next week la...aku akan update segala aktiviti kami....ok daaaaaaaaaa....

p/s:my mom baru call srh dtg umah esok sbb my sister nk masak mee kuah....wow mcm best nye.....so harus aku update itu cite dlm blog ni nnt....so tguuuuuuuuuu.....

2 comments:

dELL | mrs.zaimi February 5, 2010 at 4:08 PM

salam iba..just nk tnye awk, ape yeh prosedur utk dpt kad nikah ni..lps dpt surat perakuan nikah sementara tu..ape perlu kite buat?(bile kne tangkap gamba utk kad tu..n bile plak nk ambil sijil asal tu..)if u don't mind, bole share prosedur2 tak?nk cari kt website jawi ni mmg sgt le lambat..call pn tak berangkat..thanks yeh..

iba ishak February 9, 2010 at 3:52 PM

salam....lps dpt surat perakuan nikah sementara yg kita dpt dr kadi lps akad nikah tu,kita perlu gi jawi utk buat sijil nikah dan kad nikah....tp kena tunggu dlm seminggu or 2 minggu mcm tu la,tunggu sampai kadi tu dh antar dokument2 masa kita nikah tu kt jawi....tkpun masa gi jawi tu tunjuk je surat perakuan nikah sementara tu,kalo dokument2 kita nikah tu kadi yg nikahkan kita tu tk antar ke jawi lg so kita kena tunggu lg la....

tangkap gmbr tu semua kita buat masa nk mohon kad nikah tu la.....masa kita gi jawi utk buat sijil nikah kita,kita akan isi borang utk buat kad nikah tu sekali then ambik gmbr sekali kt jawi....kad nikah tu kena byr kalo tk silap 8rgt utk seorg...itu je la prosedur2 nye....tk susah mana pun.....cuma nk tunggu kad tu siap makan masa sebln lebih gak la.....

Post a Comment