Thursday, March 18, 2010 - 1 comments

eNtrY mErApu......

huhuhu aku kebosanan....so rasa mcm nk merapu je dlm blog ni....ada 1 jam lg nk kol 6 utk balik.....bosan dh ni dok opis....bkn tkde keje....keje ada tp suasana utk berkerja yg tk best...kt opis skrg ni ada 8 org je....kt bilik se ni ada 4 org je....kt luar ada 4 org....yg tgl kt opis ni semua nye jenis kusyuk wat keje.....keje keje keje....tkde suara2 org bercakap....masing2 dok mengadap pc je....sungguh la sunyi sepi keadaan opis skrg ni....dh hampir 2 minggu dh keadaan opis mcm ni.....sampai bila la keadaan akan berterusan mcm ni kan....huhu

sharp kol 6 nnt angkat beg aku terus nk balik umah....balik nnt nk singgah kedai jap nk beli santan...ari ni plan nk masak sayur bayam merah masak lemak....itu resipi yg diajar oleh my hubby dan terus menjadi salah satu menu kebiasaan we all....biasa nye kalo aku kuar sharp kol 6 plg lewat sampai umah kol 6.30...sampai2 umah mesti terus switch on tv utk tgk na-o-mei...sementara tu kuar kan ikan/ayam dr freezer dulu...sambil tgk tv sambil masak....huhu so far masakan aku tk prnh lg la hangus....masakan masih lg menepati citarasa my hubby....tk prnh lg terlebih masin atau terkurang masin wlp tgn dok mengacau lauk,telinga dok mendengar cite kt tv dan mata lak kdg2 kt periuk kdg2 kt tv....hehehehe....biasa nye aku tk ambik masa yg lama utk memasak....lebih kurang 1/2 jam dh siap....biasa la masak utk 2 org mkn berapa byk je yg nk dimasak pun...skrg ni aku kena pastikan aku siap masak sblm kol 7.30 sbb kol 7.30 nk tgk diari af8 lak...

af8 dh start minggu lepas....nmpk gaya nye lps ni kalo nk kuar ari sbtu mlm kena fikir 2 3 kali la....aku ni nk kata fanatik sgt ngan af tkde la tp aku mmg suka tgk program2 pertandingan realiti ni...tp yg plg aku minat af la....tp minat utk tgk je tau tkde la minat fanatik sampai berhabis duit utk mengundi....thn ni kira 1st time la tgk af ngan husband...actually my husband dulu cukup tk suka af ni tp memandangkan bila time af aku jd 'mem' pegang remote so nk tk nk terpaksa la my hubby pun tgk sama...tp aku tgk skrg ni mcm hubby lak yg beria2 ngan af ni...kdg2 nama pelajar pun aku masih tk ingat lg tp hubby leh ingat....ceh konon tk minat sekali tgk dia yg lebih2....

mlm ni kena packing barang2 utk balik kmpg esok...ye esok aku balik kampung hubby kt kelantan...balik weekend je sbb cuti aku yg dh kehabisan....esok ptg lps balik keje we all gerak ke kltn....then ari sabtu kol 10 gerak ke trgn lak...kltn ke trgn ambik masa 2 jam gak la....we all ke trgn sbb adik ipar aku bertunang...lps abis majlis we all pun gerak balik kl....huhu ada kwn aku kata we all wat keje gila sbb balik kltn mcm balik seremban je....huhu nk wat mcm mn dh aku tkde cuti....terpaksa la....nk ambik mc aku ni penakut sikit nk wat2 sakit ni...huhu ntah la sejak prnh kena sound ngan ada sorang doktor kt klinik aku selalu pergi tu aku dh jadi serik nk menipu2 utk ambik mc ni....aku kalo nk menipu utk ambik mc aku selalu bg alasan cirit birit...pastu doktor tu kata aku ni kalo dtg klinik je mesti cirit birit...huhu serik dh lps tu nk menipu2 ni....apa eh alasan yg terbaik kalo kita nk menipu utk dpt mc????

huhu ok la nk mcm byk lak aku merapu ni...dh mcm rojak dh blog aku ni.....sebelum makin byk cite merapu yg keluar dr otak aku ni baik aku stop kt sini je...ok wasalam semua....


p/s:huhu cepat la kol 6....bosan sungguh2 ni....arghhhhhhhhhhh!!!!!!

1 comments:

FazirahHanem March 19, 2010 at 3:45 PM

kalo fazirah join BC mst happening gle opis kan?kan?hahahaha

Post a Comment