Tuesday, February 25, 2014 - , 4 comments

cameron:18-19 jAnuAri 2014 :rEviEw hOtEL

Assalammualaikum....

memandangkan byk entry basi tk berupdate lg dlm blog ni,gigih la aku update byk2 dlm satu hari ni....ni part last utk percutian ke cameron....kali ni nk review berkaitan hotel yg kami menginap.....utk info aku book hotel melalui agoda.com....ni kira 1st time la aku menggunakan perkhidmatan agoda ni....mula2 cuak gak takut kena tipu ke apa....tp alhamdulillah semuanya berjalan lancar....hotel yg kami pilih adalah Hotel Rosa Passadena....hotel ni blogger cik eka yg recommend kan.....ternyata berbaloi sgt kami pilih hotel ni....sgt2 jatuh cinta dgn hotel ni....sbb apa sampai jatuh2 cinta ni semua....sbb keadaan hotel dan harga sgt berbaloi....melalui agoda.com harga yg kami dpt setelah dicampur dgn tax = rm200+2pax bfast....hotel ni terletak dibrinchang...dekat sgt dgn pasar mlm brinchang....jln kaki je nk ke pasar malam....location hotel terletak betul2 bersebelah public bank....jgn risau psl mkn sbb kedai mkn bersepah berdekatan hotel.....dan jgn risau gak restoren tempat utk bfast ada sijil halal ye....pekerja2 restoren semuanya melayu....cuma hotel ni tkde air-con je la....tp korang tk payah risau la tkde air-con pun dh cukup sejuk dh....mlm2 tk payah cakap la mmg sejuk tahap berlapis2 aku pakai baju.....ok la malas nk cite pjg2,kita layan gambar je la....




inilah hotelnya....korang boleh parking kt sekitar kwsn hotel ni....tp bila time cuti umum kena sapa cepat dia dpt la.....kalo parking sekitar hotel ni dh penuh kena parking tempat lain tp still dekat lg dgn hotel.....


view dr arah pasar malam brinchang.....

bersebelahan dgn public bank....




 jom terjah dlm bilik lak.....sori la kualiti gambar tidak memuaskan.....gelap lak gmbr.....ni gmbr dr arah pintu masuk.....katil nk kata besar sgt tkde besar sgt tp boleh la utk kami b3....tp risau kt aariz la sbb dia suka naik turun katil....takut jatuh je....katil dh la tinggi.....tp sebaik lantai tu ada carpet.....aku dpt bilik yg view pemandangan yg boleh kita lihat pemadangan sekitar brinchang....siap disediakan meja dan kerusi.....kt sini la kami lepak mkn mknn yg kami beli kt pasar malam......

ni view dr arah tingkap.....dr pintu masuk akan jumpa toilet dan almari baju dulu.....lps tu ada disediakan meja utk kita letak barang...pastu ada meja solek.....pastu ada satu lg meja tempat letak tv.....byk gak meja yg ada kt dlm bilik ni.....

tv....sebelah kiri tv tu meja solek.....sebelah kanan tv tu ada lg satu meja kecik....utk letak barang gak....

ada disediakan jugak 2 botel mineral free dan juga coffe,tea,sugar and milk free....

ada mini peti ais....

toilet....sejuk mlm2 dan pg2 pijak lantai tu.....

shower....payah sikit la nk mandi kan aariz guna shower ni....tp disebabkan sejuk,aariz mandi ala kadar je....kami mandikan kt sink....

ni pun free....

disediakan 2 helai towel....tp ni tk free tau....jgn korang bawa balik lak kan ada yg kena byr....



pemandangan dr luar bilik....bilik kami bersebelahan je ngan lif....

lobi hotel....

restoren....

keadaan dlm restoren....

bfast secara buffet....mknn semuanya boleh dikategorikan sedap....dlm byk2 mknn ni je yg sempat aku snap.....popia dan samosa dia sedap....
keseluruhan apa yg aku boleh cakap sgt berbaloi dgn harga rm200 kami boleh dpt bilik besar,selesa,bersih,sekali dgn buffet bfast utk 2 org....mknn pun sedap.....byk pilihan....ruang restoren pun luas.....hotel dekat dgn tempat2 menarik di sekitar brinchang......senang nk cari kedai mkn yg halal....jln kaki je nk gi pasar malam.....parking senang.....siap disediakan bantal sampai 4 lg.....cuma katil agak kecik sikit....kalo lebih dr 2 org dewasa kena pilih bilik besar sikit la kalo nk selesa.....tp sebenarnya boleh sampai 4 org dewasa tido dlm bilik tu sbb bilik besar.....cuma lg 2 kena tido bawah la.....siaran tv siap ada astro sekali....wifi pun sediakan dan laju lg......jgn risau ada water heater eh kalo rasa nk mandi tp tak tahan sejuk boleh je mandi air panas.....cuma nk ingatkan lg sekali bilik tkde air-con....tp jgn risau tetap sejuk wlp tkde air-con....ktorg masa mula2 masuk bilik mcm rasa panas sikit....tu yg buka tingkap konon2 nk bg cuaca sejuk kt luar masuk bilik.....sekali bila dh malam mengigil kesejukan.....aku paksa husband tutup tingkap balik......


ok la rasa-rasanya itu je kot aku nk review hotel kami semasa di cameron.....akhirnya abis gak cite aku psl percutian kami ke cameron ni.....tp serius mmg tk puas and mmg kena repeate balik gi cameron.....bg aku cameron adalah tempat yg sgt sesuai utk bercuti tenangkan fikiran.....tgk keindahan alam hati rasa damai je.....cuma mencabar nk ke cameron ni jalan yg berbelok2 la....tp aku alhamdulillah kali ni aku tk muntah time pergi mahupun time balik.....so maksud nye boleh pergi selalu cameron ni......hihihi.....

ok la sekian.....Assalammualaikum.....


p/s: utk tahun 2014 ni tkde plan lg utk cuti2 malaysia kami.....parent aku ada ajak gi langkawi bulan 9 nnt tp aku tk berani nk confirmkan dpt gi ke tak sbb memandangkan kemungkinan besar adik ipar aku akan kawen tahun ni lps raya haji nnt.....so kena simpan duit dan cuti gak ni.....tp utk tabung percutian kami tu kami dh start menyimpan dr skrg.....mn la tau last2 minute nk gi bercuti duit dh standby dh......



4 comments:

Cik Puan Eka February 25, 2014 at 4:00 PM

Hehehe best kan. Eka kalu naik cameron pun mesti tido kat Rossa Passadena gak.

Breakfast memang kena tekak la. Sedap.

mrs.aziz ummi aariz February 25, 2014 at 4:12 PM

tu la husband akak pun ckp lps ni kalo dtg cameron stay kt hotel ni lg....tu la bfast dia sedap terutama popia goreng....

-atiQah- March 8, 2014 at 3:51 PM

Tq for the review. Ingat nk cuba stay hotel ni jgk bila g cameron. Yg penting dkt dgn pasar malam. Hehe. Btw sis, kat cameron mmg semua hotel tak sediakan air-cond. Sstgh hotel yg mahal je sediakan kipas tp x semua bilik yg ada. :)

mrs.aziz ummi aariz March 10, 2014 at 3:05 PM

sis atiqah:

sharing is caring rite....mana yg ok saya akan cakap ok....mana yg tk saya akan cakap tk.....apa2 pun terpulang pada citarasa masing2....

Post a Comment