Saturday, May 21, 2011 - 1 comments

nUr KaSiH.........alhamdulillah rEzEki

salam semua.....weekend ni u all wat apa......aku and hubby baru je balik dr mines.....hmm we all tk tau nk wat apa ari ni dok umah je pun bosan tu yg kuar berwindow shopping ke mines tu......area umah aku ni shopping complex yg dekat cuma mines and jusco cheras selatan je......td plan mula2 mmg nk gi jusco je sbb aku rasa mcm nk mkn keaw teaw goreng lunch td.....pastu td dh nk gi tiba2 aku ubah fikiran ajak hubby gi mines sbb bosan dh asyik gi jusco je......sekejap je we all di mines tu....mula2 gi lunch kt food court je then jln2 masuk 2/3 kedai pastu hubby belanja mkn choco top mcd and beli sushi (sushi tu saje je nk rasa sushi mines nye.......padahal sama je sushi mines ngan jusco......hehehe)......





now dh sampai umah ni (dr mines nk balik umah dlm 5 minit je naik motor) terus on laptop and update blog sbb nk cite psl aku and hubby gi tgk movie nur kasih smlm(baru prsn dh lama aku tk update blog time weekend kt umah.....huhuhu)......actually tk plan pun nk gi tgk nur kasih.....ingat just nk beli dvd je nnt bila dh kuar dvd nnt sbb aku pernah ajak hubby aku gi tgk nur kasih ni tp jwp dia: "abg akan gi tgk nur kasih kalo dpt tiket free je".......ceh hampeh confirm la tk kan dpt tiket free tu.......lps hubby ckp mcm tu rasa mcm mmg tkde harapan la nk gi tgk nur kasih ni padahal aku mmg berkobar2 nk gi tgk sbb dulu masa drama bersiri nur kasih ni aku mmg mengikuti cite ni sampai abis......sbb tu bila dh dimovie kan rasa berkobar2 nk gi tgk.....sekali husband pulak tk minat.......huhuhu pasrah la nmpk gaya nye......





tp rezeki kan nama nye.......alhamdulillah smlm bos aku kebetulan dpt 3 tiket free nur kasih utk tayangan smlm kol 7.40 kt jusco cheras selatan......bos tny sorang2 sapa nk tiket tu,mula2 aku mmg nk tp bila memikirkan sure setiap sorang dpt satu tiket je so aku pun diam je la.....sekali sorang je yg nk.....tny org lain semua tk nk sbb masalah anak2 so aku ni bagaikan org mengantuk disorongkan bantal terus tny kalo nk 2 tiket boleh tk sbb nk ajak husband sekali.....alhamdulillah bos bg 2 tiket kt aku.....mmg agak nye rezeki kami utk tgk nur kasih ni secara percuma......so smlm lps balik keje je terus mandi siap2 terus we all gerak ke jusco cheras selatan (pun ambik masa 5 minit je dr umah ke jusco cheras selatan kalo naik motor)......hubby solat maghrib kt jusco je (aku masih 'bercuti' lagi ye)..........hmm tk ramai pun org yg menonton time we all gi tu......maybe sbb waktu tayangan yg betul2 lps maghrib or mybe yg layan cite mcm ni semua nye pompuan je (kalo ada lelaki pun mybe dorang gi sbb temankan wife mereka ke or gf mereka).......




ok review aku tentang cite ni:

1) cite not bad ar gak.....mula2 sblm tgk aku bajet nur kasih ni kalo dh dimovie kan mesti tk sebest mcm drama bersiri......tp rupanya sangkaan aku sangat2 la meleset......wlp jln cite yg agak slow tkde aksi2 semua tp sebenar nye cite dia mmg best.....
2)byk sgt pengajaran yg boleh aku kutip melalui cite ni terutama berkaitan masalah suami isteri yg dh lama kawen tp masih belum dikurniakan anak.....dlm cite ni nur dan adam masih belum dikurniakan anak sedangkan abg adam aidil dh ada 2 org anak dh......tp dgn kuasa Allah akhirnya nur pun pregnant......tp dgn kuasa Allah juga mereka diduga dgn keguguran nur.....hmm org yg kuat agama mcm nur ngan adam pun bila diduga begini mereka tetap sedih gak cuma apa yg berlaku sekali pun mereka tetap berbalik pd kekuasaan Allah dan mereka anggap tu semua sebagai dugaan mereka......
3)jgn mudah sesekali membuat janji kpd Allah.....sebagai hambaNYA mmg kita mudah berjanji tp nk memenuhi janji tersebut mmg agak payah......dlm cite ni ada satu kejadiaan dimana adam dan nur telah bercuti di jordan.....semasa di sana keretapi yg mereka naiki terbabas menyebabkan kedua2 mereka cedera.....mula2 nur tidak sedar......adam yg tk sanggup kehilangan nur telah berjanji kpd Allah supaya ambik lah apa saje asalkan jgn nyawa nur......kuasa Allah nur sedar tetapi mereka diduga lg dgn kehilangan adam dan kecederaan dalaman adam akibat drp kecederaan yg dialami adam dan kecederaan tersebut nyaris2 meragut nyawa adam......
4)jgn putus asa apabila diri diduga wlp bagaimana hebatnya dugaan tersebut......adam dan nur mengharungi liku2 kehidupan akibat kecederaan dalaman yg dihadapi oleh adam......adam dijangka tidak akan hidup lama kecuali kalo ada penderma.....dh ar time tu nur disahkan pregnant lg......namun nur begitu tabah mengharungi onak dan duri kehidupannya......namun kuasa Allah tkde sapa yg tahu kan.....apa2 pun boleh terjadi dengan kuasa Allah......



hmmm itu lah serba sedikit review dr aku.......selebihnya u all kena gi tgk sendiri la......ntah la bg aku nur kasih lg best drp kongsi......tp tk tau la bg pendapat org lain kan.......apa2 pun terpulang pd citerasa masing2......cumanya utk nur kasih ni aku nasihatkan better sapa yg nk gi tgk movie tu try la tgk balik drama bersiri dia barulah dpt feel masa tgk movie nnt......





ok lah gtg ada byk lg keje umah nk kena buat.......biasalah kan kita sebagai isteri ni keje umah tk pernah nye yg abiskan......dpt curi2 masa sikit online ni pun dh cukup baik.....ok semua.....selamat berhari minggu.....sehingga berjumpa di next entry......sekian wasalam......




p/s: antara tgv jusco cheras selatan ngan mines,aku lg suka tgv yg kt mines tu......sgt besar dan sgt2 selesa........

1 comments:

David May 22, 2011 at 12:52 AM

HI!
nice Blog...Great to know...
Online Shopping is really amazing!!

Post a Comment