Friday, September 30, 2011 - , 3 comments

mOOd mAlaS meNjaDi2.......

salam semua......hai lama sungguh la blog aku ni dibiarkan dlm mood 'under maintenance' ni.......abis tu nk wat mcm mn dh 'cik puan' punya blog ni dilanda mood kemalasan yg melampau2 sejak akhir2 ni......aku pun tk tau la apa nk jadi ngan diri aku skrg ni.....pemalas sungguh.....kt opis jd pemalas nk wat keje (actually ngah tkde task yg pending pun skrg ni.......alhamdulillah selamat).....kt umah tk payah ckp la mmg berganda2 tahap kemalasan aku skrg ni......balik dr keje sampai je umah aku tau nk tido je (tido ptg lps asar dan dekat maghrib sangat2 tidak elok ye kwn2.....tolong jgn amalkan ye)......nk masuk dapur lps balik keje mmg la sgt2 malas skrg ni.......sudah nye encik suami tersayang la yg masuk dapur sediakan dinner we all......keadaan umah tk payah ckp la mmg haru biru keadaan umah aku skrg ni.....nk ajak org dtg beraya pun segan......




sebut psl nk ajak org dtg beraya ni.......actually mmg ada plan ngan husband nk wat mkn2 raya ni ala ala open house gitu.....tkde la bajet nk jemput ramai pun.....just family terdekat,kwn2 dan jiran2 terdekat je.....mula2 plan nk wat masa cuti 3 ari sempena ari malaysia ari tu.....sekali clash lak ngan sedara mara aku wat open house......pastu we all tangguh konon nk wat minggu lps.....sekali aku demam la pulak.....demam tu sekejap je dh ok tp lemau2 badan ni sampai skrg terasa.....bukan setakat lemau2 badan je sekali pakej ngan kemalasan tahap maksimum ni.....sudah nye tertangguh sampai ke ari ni tk wat2......kesimpulan nye thn ni 'NO OPEN HOUSE' la kt umah aku......nk wat mcm mn dh 'cik puan' sorang ni sangat2 la tidak larat semenjak baik dr demam ni......




aku pun tk tau apa kena la ngan aku skrg ni.....terutama lps baik drp demam tu la......badan ni sgt2 la lemau skrg ni......dh tu cepat sgt penat skrg ni kalo wat keje umah......bila mlm je mesti rasa mcm nk demam je......encik suami rasa badan tk ar panas.....tp aku sendiri rasa diri aku ni panas mcm nk demam.....huhuhu nk gi klinik pun tk tau nk ckp sakit apa.....ye la kan ckp demam doktor check temperature,temperature normal lak.....sudah nye bila mlm je kol 9 aku dh terbaring depan tv dan tk larat nk bangun wat apa2 keje......kdg2 sambil tgk tv tu dh terlelap.....kalo dulu sblm kol 12 mlm jgn harap la mata aku nk lelap......tp skrg kol 10 pun aku dh tertido......




sbb apa eh......mybe sbb hormon aku tk stabil kot.....cik 'P' aku tu sampai ke ari ni tk dtg2.....kita ni pompuan kalo cik 'P' tu lewat mmg hormon kita pun jd tk stabil kan.....mcm aku la.....ngan malas nye.....pastu skrg ni mood dok tk betul.......benda kecik pun aku mudah terasa......mudah rasa sedih......mudah nangis......sensitif sungguh la aku skrg.....dh lama dh cik 'P' aku tu tk wat perangai.....dh 4 bln dh sejak peristiwa yg ni , cik 'P' aku tu dtg on time je.....bln ni dia wat perangai lak......ramai la suruh aku wat pregnancy test kot2 pregnant ke.....aku dh wat sendiri dh kt umah tp result nye negatif.....agak nye kena gi berurut kot.....dh lama gak la aku tk gi berurut.....tu yg cadangnye nk gi berurut balik la.....kembali kan balik stamina......



tp apa2 pun sblm nk berurut kena gi jumpa doktor dulu la.....check psl cik 'P' aku tu.....kalo ada rezeki aku kali ni alhamdulillah la.....kalo tkde kena minta ubat turun period la balik.....aik dh lama dh tk mkn itu ubat.....nmpk nye kali ni kena mkn balik......dh period nnt aku nk gi berurut bg kembali kan stamina.....pastu amalkan balik minum jus bidadari secara teratur.....tk mau miss2 lg.....then hope segala masalah yg melanda diri aku skrg dpt aku selesaikan dgn secepat mungkin hendaknye.....





actually skrg ni mmg aku agak stress sikit la sbb byk sgt masalah bertimpa2......dr masalah keje sampai la ke masalah family......tp biar la masalah tu aku klasifikasikan as P&C kt sini.....so dlm erti kata lain mmg aku tk leh buka mulut la kt sini sbb ia terlalu privasi.....cuma yg aku minta skrg ni doa drp kalian yg membaca agar segala masalah yg aku alami ni dpt diatasi secepat mungkin......agaknya sbb tu cik 'P' wat perangai sbb 'cik puan' sorang ni memanjang stress......"lps ni tk mau stress2 la ye puan thaibah"........






hmm ok la rasa nye cukup la setakat ini aku berceloteh sebagai pengubat rindu bg mereka2 yg menjadi pembaca setia blog aku ni(kalo ada yg baca dan rindu la)........bila mood malas aku ni dh reda.....aku sambung berceloteh lebih byk lg dlm blog ni eh......tp aku tk mau janji apa2.....just biar masa dan keadaan yg menentukan.....sehingga kita berjumpa di next entry yg tk tau bila akan muncul......sekian.....wasalam......





p/s:mlm ni encik suami dh beli tiket midnite 'bini-bini ku gangster'.....dh lama dh tk tgk midnite berdua ngan encik suami.....hope ni menjadi salah satu terapi la utk stress aku ni......


3 comments:

mysa October 2, 2011 at 11:53 PM

cmne iba? cik P dh dtg ke? hahaha.. nyebok je.. tetibe terjmpe blog ko ni.. hehehe..

mrs.aziz October 3, 2011 at 3:16 PM

cik P aku dh dtg dh ari jumaat ari tu....hehehe mana ko jumpa blog aku ni....

mysa October 6, 2011 at 11:41 AM

terrrrjumpa.. hahah.. nama ibaishak bkn ssh mau cari pon.. ekekeke...

Post a Comment