Wednesday, June 8, 2016 - 2 comments

18,19 & 26 MAC ~ WedDiNg AdIK LeLAkI

Assalammualaikum..

dh nk dekat 3 bulan dh adik aku ni kawen,ari ni baru kesempatan utk aku update..aku rasa cite dia bertunang tahun lepas pun aku tk cite lg dlm blog ni..nk cite pun benda dh lama sgt..dh basi pun..dh jadi pasangan suami isteri pun..so aku selit je la serba sedikit gmbr2 majlis pertunangan yg diadakan bulan mac juga tahun lepas..majlis berlangsung di dengkil..wat kt umah pakcik perempuan sbb isteri adik aku ni anak yatim piatu..mak ayah dh tkde..so harap sedara mara dan adik beradik je la yg uruskan...

alhamdulillah dh jadi pasangan suami isteri dh mereka skrg...






masa bertunang ni tema family ktorg warna peach...medina time ni baru 3 bulan..sebaik ada gak baju warna sedondon...

kurus aku time ni..ye la baru 3 bulan bersalin..time ni medina bf lg..time ni dok lapar je aku memanjang..sedar2 badan dh naik macam gajah dh skrg ni..ni gigih la dok diet nk turun kan balik berat yg naik..huhu..

ok cukup cite psl bertunang..berbalik pd majlis perkahwinan lak..18 mac tu majlis akad nikah..18 ari jumaat..akad nikah wat lepas asar..mmg aku cuti la ari tu..kebetulan lak time tu aariz ngah chicken pox..aku dan medina je la berdua gi majlis nikah adik aku ni..lps solat jumaat baru gerak dr rumah parent aku..sedara mara aku yg lain dorang terus berkumpul dekat masjid dengkil tempat majlis akad nikah berlangsung..ktorg sampai2 ngam2 nk masuk asar..lps solat asar kadi dh siap menunggu dh..tk sempat nk touch up adik aku apa yg patut,dia dh dok mengadap kadi dh..pengantin pompuan je lmbt sikit..apa2 pun majlis berjalan lancar..dgn sekali lafaz adik aku sah menjadi suami org..




dia ngah cuak time ni..aku tau tu..dh selesai akad nikah baru nmpk muka lega dia..standard la tu kan utk semua org lelaki..ada ke lelaki yg tk nervous time nikah kan..

adik ipar aku yg sempoi..dia ni je tk reti cuak..nk dekat nikah sempat lg dok tegur2 org..senyum2 lg..aku dulu time nk nikah perasaan nervous tu tk payah ckp la..dup dap dup dap je jantung..tk hirau dh org sekeliling..dlm kepala aku dok fikir eh lepas ni aku dh ada suami la eh..apa la dia nk wat ngan aku nnt kan...kahkahkahkah...




sarung cincin semua buat dekat masjid ni juga..simple je majlis akad nikah ni..lps akad nikah,sarung cincin then jamuan makan dekat rumah abg angkat pengantin perempuan..time selesai majlis ni lebih kurang kol 6 ptg..ptg2 dh jamu mkn nasi lauk yg super sedap..lauk kampung masak sendiri..ikan keli ada ikan talapia ada , sambal goreng jawa ada,lemak nangka ada..mmg berselera la masing2 makan...

pasangan suami isteri yg sepadan..sama2 big saiz..hehe..


 the dulang boys and the dulang girls..tema ktorg warna royal blue..belah pompuan lak hitam merah..cantik lak aku tgk dorang pakai jubah hitam tudung merah ni..actually tk plan pun nk ada dulang boy dulang girl ni..kebetulan cousin2 dan anak sedara aku masing2 mmg ada baju melayu royal blue ni sbb tu terus suruh jadi dulang boys...

sebahagian family aku yg hadir...

wefie adik beradik...time ni medina umur setahun 3 bulan..dh pandai jalan..letih dok kejar dia berlari satu masjid..dh aku sorang2 je yg handle..selalu ada husband kan gilir2..tu yg nmpk kurus sikit kan muka aku tu...hahahahaha...

ummi dan medina..sedih tkde gmbr kami berempat..dh la aku dh siap2 iron baju melayu royal blue husband dan aariz..kalo ada ni cantik gmbr berempat sedondon color royal blue..apa2 pun Allah sebaik2 perancang...

selesai dh majlis akad nikah 18hb tu..esok nye 19hb majlis sanding lak..wat kt dewan dengkil..majlis start kol 12.30..kol 11 kami dh gerak dr umah parent aku..time ni chicken pox aariz byk dh kering..husband bawa gak aariz gi majlis sanding ni..tp husband gi asing naik kereta kancil ktorg..husband dr rumah aku terus gi dengkil..aku drive alza sbb jiran2 nk tumpang..tk cukup kereta..

peneman ummi ni..sebaik la spjg aku drive dia behave je..ye la medina ni dr baby bukan suka sgt dok dlm car seat ni..dok dlm car seat pun time tido je..nervous gak la aku mula2 nk drive berdua je ngan dia..alhamdulillah sebaik dia elok je dok diam dlm car seat tu...









ada gak gmbr kami berempat dgn pengantin..husband kata kena gi gak ni majlis sanding sbb baju semua beli baru ni..hehehe..


  





thanks sedara mara yg hadir time majlis sanding ni..inilah keluarga besar kami...

aariz sibuk nk ambik gmbr dgn ayah cu jd pengantin..sian tgk aariz time ni..muka penuh dgn chicken pox..

ni budak tk reti dok diam ni..berlari satu dewan je keje dia..tgk la muka tu dh berpeluh2...

ada gak gmbr kami berempat time majlis kawen adik aku ni..wlp tk sedondon tp tkpe la at least ada gak gmbr family...

26hb pulak majlis bertandang..wat kt rumah parent aku je..mcm biasa pasang khemah bawah rumah..tp katering je la..wlp katering penat tu tetap ada..dr ari khamis lg dh start wat keje..wat goodies bag..sebaik kali ni rebus telur adik aku upah org wat kan..kita tgl beli telur bg org tu dia tolong rebus kan..dh siap kita gi ambik je..telur pindang lak aku ambik ari rabu mlm..aku order dekat shah alam..ada satu tempat ni je ambik murah..rasa pun not bad gak..so ari khamis tu tgl wat goodies bag je la..tk siap ari khamis sambung jumaat lak..khemah pun dtg pasang ari khamis malam..






biasa la mak aku ni,majlis anak lelaki pun tetap nk panggil kumpulan marhaban dia wat persembahan..hehe...


susunan meja kerusi tetap sama dr aku kawen turun kt adik perempuan aku turun kt adik lelaki aku..katering pun masih ambik katering yg sama dr aku kawen dulu..angsana catering..masih ada lg pakej yg rm8.8 tu tp dh tkde foc benda2 lain mcm kek pengantin,bubur kacang tu semua..sebaik kualiti rasa masih sedap..










pengantin pakai jubah je..simple je kan..dh nama pun majlis bertandang je..jubah tu la gak barang hantaran dan jubah tu gak baju utk majlis bertandang..bersederhana je majlis adik aku ni..


thanks sedara mara dan kwn2 yg hadir..tk sempat nk bergambar dgn kwn2..hp ntah ke mana-mana dh time ni..biasa lah kakak pengantin mesti sibuk jd penyambut tetamu...

siap ada org curi2 ambik gmbr kami ngah makan lg...tgk tu betapa lapar nye aku..nmpk muka gelojoh di situ...

gmbr ni pun nyelit2 je ambik gmbr..kena ambik gmbr gak sbb kami sedondon warna kelabu..tema kami majlis bertandang ni kelabu ala2 biru nama nye..baju medina je tk berapa nmpk kelabu sgt..lebih kpd warna hitam je byk..susah betul nk cari baju dia warna mcm kami ni...


ni je gmbr family kami yg ada..ni pun ihsan dr cousin2 aku..aku dh tk sempat nk keluar hp dh time ni...

alhamdulillah majlis kedua2 belah berjalan lancar..wlp aku diduga anak kena chicken pox tp tkpe la ujian semua ni..Allah lebih tau apa yg terbaik utk aku...abis dh adik2 aku semua dh kawen..tgl abg aku je la lg yg single..pernah bertunang tp jodoh tk pjg..now masih single and available..hope along akan jumpa juga jodoh yg terbaik utk along...insyallah..

sekian...

































2 comments:

Cik Puan Eka June 21, 2016 at 11:17 AM

eh ada gambar adra hehehe. kebetulan tudung eka sama tema hihihi.

mrs.aziz ummi aariz ummi medina June 21, 2016 at 2:34 PM

cik puan eka : ntah apa la medina dan adra dok berborak kan..hehe..

Post a Comment